IV Nit de la Llengua al Món Digital a Tarragona

 

Després de l’èxit de l’edició anterior, es repeteix la crida als voluntaris.

Divendres 10 de març és la data de la viquimarató de la llengua catalana. Una vegada més, el Port de Tarragona acull aquest esdeveniment, que és important per a la Viquipèdia i per a la llengua catalana, ja que es tracta d’ampliar continguts de la Viq
uipèdia i fer créixer la presència de la llengua en aquest medi. D
’una banda, es creen articlviquimarato.JPG_1883482860.jpges nous (o se n’amplien) en català; i, de l’altra, es tradueixen articles de qualitat sobre el català a diverses versions de la Viquipèdia de les principals llengües del món.

La Biblioteca Pública hi col·labora, com cada any,
aportant bibliografia per facilitar la consulta als participants de la viquimarató. La Fundació Amical Wikimedia i la Biblioteca han treballat anteriorment en accions conjuntes encaminades a implantar la Viquipèdia a l’area de Tarragona, com ara la trobada de viquipedistes que es va fer l’any 2014.

En aquesta ocasió, l’organització és en mans d’Amical Wikimedia, la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i el Port de Tarragona, i també hi col·laboren la Universitat Rovira i Virgili i l’Escola Oficial d’Idiomes.

El tema d’enguany és el cinema català i l’objectiu és ampliar el nombre de fitxes de pel·lícules catalanes (doblades o subtitulades, o produïdes en català) presents a la Viquipèdia. També, introduir informació sobre actors i actrius, directors, festivals de cinema, etc. Alhora, es mantindrà la línia de treball, iniciada a Tarragona en la darrera edició, de la traducció a altres llengües.

ON
Barcelona: Carrer del Portal de Santa Madrona, 6-8 (Centre de Documentació de la Direcció General de Política Lingüística)
Girona: la participació a la viquimarató es farà de forma virtual i al llarg de tota la setmana, del 6 al 10 de març.
Tarragona: Tinglado 1 del Moll de Costa, Port de Tarragona
Tortosa: Carrer de la Mercè, 6 (Biblioteca Marcel·lí Domingo)

Més informació:

http://llengua.gencat.cat/ca/detalls/noticia/Viquimarato2017

https://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:IV_Nit_de_la_Llengua_al_M%C3%B3n_Digital