L’Home dels Nassos

Cartell Home dels NassosAvui dilluns dia 31 de desembre a les 12 del migdia, l’Home dels Nassos, propietari de tants nassos com dies li queden a l’any, sortirà del  Pla de la Seu, anirà fins a  l’Ajuntament de Tarragona,  pujarà al balcó principal i bufarà les 50 espelmes del seu aniversari; per després continuar el seu passeig fins al Parc de Nadal.

Fa molts anys, i en molts indrets de la nostra geografia, l’Home dels Nassos es barrejava entre la gent del carrer i  buscar-lo era un joc pels infants que es feia cada 31 de desembre. L’any 1968 el tarragoní Joan Virgili Basora va tenir la idea de convertir-lo en el capgròs que, des d’aleshores,  cada cap d’any veiem pels carrers de Tarragona. A més, des de 2016,  la ciutat compta amb una cançó pròpia per acompanyar-lo, creada per l’Aula de Música Tradicional i Popular El Tecler.

Per commemorar el 50 aniversari d’aquest personatge de la cultura popular, el dia 27 de desembre es va estrenar  un documental realitzat l’any 1968 pel fotògraf de Tarragona Ramon Vallvé i recuperat per l’Arxiu Històric Municipal i la conselleria de Festes de l’Ajuntament de la ciutat.

Podeu llegir aquí l’article de Pineda Vaquer 50 anys del primer home dels nassos publicat a la web de la revista Fet a Tarragona.

Podeu veure aquí la passejada de l’Home dels Nassos  l’any 2016

Podeu veure aquí el reportatge de Ramon Vallvé al facebook de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona.