Stendhal i el Setge de Tarragona de 1811.

220px-StendhalMalgrat els pedants, Alemanya i Anglaterra superaran França, Shakespeare, Schiller i Lord Byron superen Racine i Boileau. L’última revolució va sacsejar les nostres ànimes. Les arts sempre fan grans progressos en el primer moment de descans real després de l’agitació política. Els pedants ens poden retardar deu anys, però, en deu anys, som nosaltres, ignorants en llibres, però savis en accions i en emocions, som nosaltres, que no hem llegit Homer en grec, però que hem assetjat Tarragona i Girona, som nosaltres els qui serem al capdavant de totes les coses.

Stendhal (Henry Beyle). “Qu’est que c’est le Romanticisme?”. Traducció de Joan Cavallé

Vet aquí el primer text que llegirem demà a la Ruta literària sobre el Setge de Tarragona. Com és que un autor tan important com Stendhal fa servir el setge de Tarragona com un senyal d’identitat d’una nova generació d’herois francesos? Intentarem trobar una resposta.

Llegirem textos d’autors com E.T.A  Hoffmann, Pin i Soler, Victor d’Arlincourt, Francesc Gras i Elies, Balzac, Virgili i Sanromà o Pelai Britz. Demà dia 26 de juny, a les 18.30 h. Cal inscripció prèvia.