Glòria Coll Domingo. Converses d’estiu 2019.

gloria collDijous 11 de juliol a les 18,30 h. Conversa amb Glòria Coll Domingo.
Secció Local. Biblioteca Pública de Tarragona
Cicle Converses d’estiu 2019. Tres dijous, tres poetes.

Glòria Coll Domingo (Riudoms, 1988) ha publicat Oda als objectes (Premi Amadeu Oller 2013), Territori inhabitable (Premi Miquel Martí i Pol – UAB 2015) i Retorn (2017). També destaquen l’accèssit al Premi Gabriel Ferrater de Poesia de Reus(2009) i el primer premi al Concurs de Poesia Curta de la Universitat Politècnica de Catalunya (2010).Ha viscut a Barcelona i a Utrecht, d’on va tornar el 2016, ja que havia finalitzat els estudis superiors de música. Ha estat convidada als principals festivals de poesia en llengua catalana, i els seus poemes han aparegut publicats en revistes literàries com Reduccions i antologies com Mig segle de poesia catalana (2018).

La seva formació com a poeta ha anat sempre en paral·lel a la seva formació com a violoncel·lista i, si bé mai no s’han arribat a tocar del tot, són els dos pols sobre els quals fluctua. Pel que fa a la literatura, ha seguit cursos universitaris de Filologia Catalana i d’Estudis Literaris, i, en l’àmbit musical, ha estudiat a l’Esmuc, al Conservatori d’Utrecht i al Conservatori d’Amsterdam.

Podeu llegir aquí la crítica de Carles Morell “Glòria Coll : habitar l’inhabitable” publicada a Núvol el dia 26 de desembre de 2015.

Podeu llegir aquí la crítica d’Albert Ventura “Gloria Coll des de Territoris inhabitables” publicada a Núvol el dia 26 de desembre de 2015.

Podeu llegir aquí l’article de Raquel Estrada Roig “El viatges de Gloria Coll” publicat a Llampecs el dia 31 de gener de 2017.

Podeu llegir aquí l’article de Raquel Estrada Roig “Glòria Coll: A Retorn denuncio una realitat que ha portat moltes persones a canviar de país en busca de l’èxit” publicat a Llampecs el dia 25 de setembre de 2017.

Podeu llegir aquí la crítica de Ricard Mirabetes “Glòria Coll Radiografia de l’objecte perdut” publicada a Núvol el dia 1 juliol 2017.

Podeu llegir aquí l’article d’opinió  “Paraules que molesten” de Glòria Coll aparegut a  Fem safareig. Xarxa d’informació de Riudoms el dia 7 de maig de 2017.

Podeu llegir aquí l’article d’opinió  “Per què no?” de Glòria Coll aparegut a  Fem safareig. Xarxa d’informació de Riudoms el dia 7 de març de 2019.