Més recursos digitals (5): Centre de documentació del Paratge d’Interès Nacional de Poblet.

parcs_poblet_primavera.jpg_1195664245Els centres de documentació dels espais naturals del Departament de Territori i Sostenibilitat recullen, organitzen i difonen informació i documentació especialitzada. Atenen consultes i donen respostes segons el tipus d’usuari, faciliten l’accés a catàlegs i bases de dades especialitzades, i fan d’enllaç a una extensa xarxa de científics, recursos i institucions relacionades amb el medi ambient i el patrimoni.

El Centre de Documentació del Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet es troba ubicat a la seu administrativa del Paratge, a l’Espluga de Francolí. Disposa d’informació, en forma de vídeos, cartografia, imatges, llibres o revistes especialitzades,  sobre el Paratge i també sobre geologia, fauna, flora, educació ambiental, turisme, itineraris, patrimoni històric i cultural, etc. En la col·lecció destaca la secció destinada a boscos i gestió forestal, tant documentació escrita com plànols antics. També s’hi pot consultar, en format digital, les cinc edicions de les Jornades El Bosc de Poblet i les Muntanyes de Prades (2004-2018).

El Centre es troba inclòs en el grup de Biblioteques Especialitzades de la Generalitat (BEG), amb el qual comparteix catàleg i criteris de funcionament. Podeu consultar aquí el catàleg. També està integrat a la Xarxa de Centres de Documentació dels Espais Naturals de Catalunya i a la Xarxa de Centres d’Informació i Documentació Ambiental (RECIDA), d’àmbit estatal.

Podeu consultar aquí el recurs. 

Podeu consultar aquí l’article de J.L.E. La documentació històrica sobre els boscos de Poblet és a la xarxa publicat al Punt / Avui el 25 de setembre de 2016.

Podeu consultar les altres entrades de la sèrie:

Més recursos digitals (1): Biblioteca Digital Vendrellenca. 

Més recursos digitals (2): Història Local. Biblioteca de Vila-seca

Més recursos digitals (3): Biblioteca Digital Carrutxa.

Més recursos digitals (4): Biblioteca Digital de Roquetes.