Més recursos digitals (8): Centre de Documentació del Parc Natural de la Serra de Montsant.

montsant

El Centre de Documentació del Parc Natural de la Serra de Montsant és un recurs del Parc per donar suport a la seva gestió i la seva difusió comunicativa, així com atendre les necessitats informatives de professionals i estudiosos. Es troba ubicat a la seu administrativa del Parc, a la Morera de Montsant. Des dels inicis, el Parc s’encarrega de recollir, ordenar, classificar, tractar i difondre la documentació necessària per a la dinamització de l’espai.

Disposa d’informació, en forma de vídeos, cartografia, imatges, llibres o revistes especialitzades,  sobre el Parc i també sobre geologia, fauna, flora, educació ambiental, turisme, itineraris, patrimoni històric i cultural, etc. Precisament, la seva Biblioteca Digital està organitzada en les categories següents: fauna (10 documents), flora i vegetació (2 documents), itineraris (1 document), patrimoni cultural (2 documents), millora rural (3 documents) i jornades (43 documents) En l’apartat Publicacions del Parc es poden obtenir fins a 15 publicacions en format pdf, incloent-hi itineraris, plànols, opuscles i catàlegs.

El Centre es troba inclòs en el grup de Biblioteques Especialitzades de la Generalitat (BEG), amb el qual comparteix catàleg i criteris de funcionament. Podeu consultar aquí el catàleg. També està integrat a la Xarxa de Centres de Documentació dels Espais Naturals de Catalunya i a la Xarxa de Centres d’Informació i Documentació Ambiental (RECIDA), d’àmbit estatal.

Podeu consultar aquí el recurs. 

Podeu consultar les altres entrades de la sèrie:

Més recursos digitals (1): Biblioteca Digital Vendrellenca. 

Més recursos digitals (2): Història Local. Biblioteca de Vila-seca

Més recursos digitals (3): Biblioteca Digital Carrutxa.

Més recursos digitals (4): Biblioteca Digital de Roquetes.

Més recursos digitals (5): Centre de documentació del Paratge d’Interès Nacional de Poblet

Més recursos digitals (6): Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona.

Més recursos digitals (7): Biblioteca Digital del Centre de Lectura de Reus