“La Tarragona de Serra i Vilaró”. Ruta cultural del 18 març 2020.

serra vilaro

ACTIVITAT AJORNADA

La Tarragona de Serra i Vilaró: ruta cultural
Dimecres 18 de març. Hora i lloc d’inici: 17,30 (durada aproximada: 2 hores) Santa Tecla la Vella (Carrer de les coques, 4). Places limitades. Inscripció prèvia a bptarragona.cultura@gencat.cat.

Amb motiu dels cinquanta anys de la mort de Mn. Joan Serra i Vilaró (1879-1969), el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de l’Arxiu Arxidiocesà de Tarragona, el Museu Bíblic Tarraconense,  l’Associació Cultural Sant Fructuós i altres institucions volen recordar-ne la figura i la tasca cabdal que significà per a l’arqueologia catalana. El pas per Cardona, Solsona i Tarragona de l’eclesiàstic i historiador va deixar una empremta encara avui vigent, tant en els estudis històrics i la recerca arqueològica com en la divulgació i preservació del patrimoni.

La Biblioteca va acollir des del  19 de desembre fins el 8 de febrer l’exposició Joan Serra i Vilaró. 1879-1969. 50 anys del llegat d’un pioner i, el mateix 19 de desembre, la conferència Joan Serra i Vilaró, l’home i la seva obra a càrrec de Jaume Massó i Carballido.

El proper dimecres dia 18 de març a les 17.30 h. tindrà lloc la ruta cultural La Tarragona de Serra i Vilaró, organitzada pel Museu Nacional Arqueològic i la Biblioteca Pública. L’itinerari s’iniciarà a la capella de Santa de la Vella, davant per davant del domicili de mossèn Serra Vilaró entre 1925 i 1936. Després continuarem cap al pla de la Catedral, passarem per davant de la seu de la Reial Societat Arqueològica, de la qual el nostre sacerdot fou soci de mèrit, i de la primera seu de l’Institut d’Estudis Tarraconenses Ramon Berenguer IV, entitat que comptà amb Serra Vilaró com a membre numerari fins la seva mort. Al fòrum de la colònia explicarem l’evolució de l’excavació arqueològica i veurem el bust que van dedicar a Serra Vilaró l’any 1968. Acabarem el recorregut a la Necròpolis paleocristiana, lloc on està enterrat.  La lectura de textos i relats de diferents autors ens permetran conèixer el personatge des de perspectives diverses i alhora contextualitzar els seus treballs amb la realitat actual.

Podeu trobar més informació aquí a la web del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.

Podeu consultar les entrades d’aquest bloc:

Ruta cultural “La Tarragona de Serra i Vilaró” (1). La muralla romana .

Ruta cultural “La Tarragona de Serra i Vilaró” (2). Fòrum de la colònia.

Ruta cultural “La Tarragona de Serra i Vilaró” (i 3). La Nina d’ivori.