Més recursos digitals (10): Centre de Documentació del Parc Natural del Delta de l’Ebre.

delta

El Centre de Documentació del Parc Natural del Delta de l’Ebre és un recurs del Parc per donar suport a la seva gestió i la seva difusió comunicativa, així com atendre les necessitats informatives de professionals i estudiosos. Es troba ubicat a la seu administrativa del Parc, a Deltebre. Des dels inicis, el Parc s’encarrega de recollir, ordenar, classificar, tractar i difondre la documentació necessària per a la dinamització de l’espai.

Disposa d’informació, en forma de vídeos, cartografia, imatges, llibres o revistes especialitzades,  sobre el Parc i també sobre geologia, fauna, flora, educació ambiental, turisme, itineraris, patrimoni històric i cultural, etc. La seva Biblioteca Digital , des de la qual es poden descarregar documents en format pdf, està organitzada en les categories següents: “Patrimoni cultural” (4 documents), “Fauna” (12 documents), “Flora i vegetació” (3 documents), mentre que “Turisme” inclou  Estadístiques de visitants (des de 1985 a 2011), Estudis de capacitat d’acollida (1 document), Estudis d’accessibilitat als equipaments (1 document) Freqüentació turística (1 document); en l’apartat “Memòries” s’inclouen les de 2015, 2016 i 2017.  Al seu torn l’epígraf “Publicacions del Parc” comprèn: Fulletons i opuscles (4 documents), Revistes i butlletins (Noticiari ornitològic, Butlletí científic del Parc (1985-1997 i el butlletí Soldó : Informatiu del Parc Natural del Delta de l’Ebre, iniciat el 1987 i actualment actiu) i Llibres, 13 títols de les col·leccions Tècnica i Documents Tècnics del Parc.

El Centre es troba inclòs en el grup de Biblioteques Especialitzades de la Generalitat (BEG), amb el qual comparteix catàleg i criteris de funcionament. Podeu consultar aquí el catàleg. També està integrat a la Xarxa de Centres de Documentació dels Espais Naturals de Catalunya i a la Xarxa de Centres d’Informació i Documentació Ambiental (RECIDA), d’àmbit estatal.

Podeu consultar aquí el recurs

Podeu consultar les altres entrades de la sèrie:

Més recursos digitals (1): Biblioteca Digital Vendrellenca. 

Més recursos digitals (2): Història Local. Biblioteca de Vila-seca

Més recursos digitals (3): Biblioteca Digital Carrutxa.

Més recursos digitals (4): Biblioteca Digital de Roquetes.

Més recursos digitals (5): Centre de documentació del Paratge d’Interès Nacional de Poblet

Més recursos digitals (6): Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona.

Més recursos digitals (7): Biblioteca Digital del Centre de Lectura de Reus

Més recursos digitals (8): Centre de Documentació del Parc natural de la Serra de Montsant.

Més recursos digitals (9): Centre de Documentació del Parc Natural dels Ports.