Literatura i teatre on line per aquests dies. Alguns autors de les nostres comarques.

jesusMolts escriptors i artistes de les nostres comarques han compartit de forma altruista les seves obres per les xarxes socials. En fem un petit tast:

Tens un racó dalt del món. El bloc de l’escriptor Jesús M. Tibau recull comentaris de llibres, desdefinicions , jocs literaris, nanocontes, lectures, i reflexions més o menys improvisades. Cada dia llegeix paràgrafs dels seus llibres, en especial el darrer: Amig camí de la incertesa. Podeu consultar-lo aquí.

L’escriptor reusenc Jordi Folck cada dia puja un dels seus contes a Twitter, en especials els del recull Etcètera, Etcètera. Podeu seguir-los aquí; també a la Facebook i a IVoox.

Juan González Soto és un poeta tarragoní. Ha obert un compte a Twitter sota el pseudònim Martel·leus (@martelluspoeta), on diàriament difon poemes d’alguns dels seus llibres. També inclou fotografies de Genoveva Seydoux. 

sotoCoia Valls és a Facebook i Twitter (@CoiaValls) on publica petites píndoles de textos que l’han impressionada, a més de fragments de la seva obra, en concret els contes Blanc i L’illa dels tresors.

Per la seva banda Xulio Ricardo Trigo comparteix sobretot obra visual a Facebook, Instagram i Twitter (xrtrigo).

Alfons Cama Saballs ha deixat en obert a la xarxa la seva primera novel·la El camí dels cirerers (2013). Podeu llegir-la aquí i aquí la traducció al castellà.

En el facebook de Carles Marquès Virgili podreu sentir en directe un dels seus Microrelats d’estar per casa.

L’escriptora Margarida Aritzeta penja cada dia un capítol de la seva novel·la Una casa a la carretera al bloc del mateix nom.

tronoLa Sala Trono també s’afegeix a aquestes iniciatives oferint continguts pel seu canal de Youtube. Hi publicaran la gravació íntegra de tres de les seves últimes produccions. El primer dels espectacles que es publicarà serà Al Sostre de Nigel Planer, protagonitzada per Oriol Grau i Pau Ferran. Després, Els Tres Aniversaris i, finalment, Oriol Grau, Paloma Arza i Roger Conesa s’introduiran a l’univers de Lorca en un espectacle dirigit per Marc Chornet: Lord-K. En dates properes, més propostes. Més informació aquí a la ressenya  “La Trono a Casa” del digital Tarragona21.

Consulteu aquí la programació al canal youtube La Trono a casa!.

Gloria Aznar és l’autora d’un article, “Letras solidarias”, publicat al Diari de Tarragona el dia 19 de març, on recull les iniciatives en aquest blog de Coia Valls, Jordi Folck, Juan González Soto i Xulio Ricardo Trigo, a més de Montse Llussà i Pat Vila.