Exposició “Les ciutats i els somnis, Roma i París, anys 50” Arxiu Morató Aragonès de Cornudella.

visites 2020 jazzLes ciutats i els somnis. Roma i Paris, anys 50 és un recull d’obres, fotografies i documents de l’artista Josep Maria Morató Aragonès (Reus, 1923 – Barcelona, 2006) que ens endinsen en la seva principal etapa de transformació estilística. L’Arxiu Morató Aragonès de Cornudella organitza visites guiades a l’exposició els dissabtes 5 de setembre i 3 d’octubre a partir de les 10 h. del matí amb un aforament màxim de 10 persones per torn. Mascareta obligatòria.

Josep Maria Morató Aragonès va passar bona part de la seva joventut a Cornudella. De petit dibuixava i modelava figures amb fang del carrer. Al poble, cap al 1936, hi van fer cap Ignasi Mallol, professor a l’Escola d’Art de Tarragona i Iu Pascual, que pintava el Montsant, amb qui va estar-se un temps pintant. El 1940, Iu Pascual el va animar a estudiar belles arts, i Morató Aragonès es va matricular a l’Escola de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona, on feu amistat amb Bonaventura Puig Perucho, de qui es considerà deixeble.

El 1950 va marxar a París i Roma on va consolidar el seu estil. L’exposició recrea i remet a aquesta etapa de transformació. Els somnis creatius, nascuts a l’empara del primer paisatgisme del pintor en els anys 40, van passar per la fascinació exercida pels descobriments visuals i sonors de les dues ciutats. Des de Renoir, Corot i Cézanne fins a Clavé, Buffet o Picasso; de l’impressionisme i expressionisme fins a l’abstracció, Morató va trobar el camí personal a partir d’aquelles múltiples influències.

Més informació i inscripcions aquí, a la web de l’Arxiu Morató Aragonès.

i

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s