Nova època de la revista cultural de Torredembarra “La Sínia”.

SiniaDurant més de 20 anys, la revista La Sínia va ser un referent cultural a Torredembarra i al Baix Gaià. El març de 1993 va sortir al carrer el número 0, dirigit per J. Gual i amb un equip de redacció format per Maria Rosa Wennberg, Manuel Crehuet  i J.M. Riñé.  Hi tenien cabuda tota mena de col·laboracions al voltant de la vida cultural de Torredembarra.

La publicació va deixar de publicar-se el gener de 2014, tot i l’intent de convertir-la en digital. El dia 2 de setembre, en el marc de les festes de Santa Rosalia, es va presentar una nova etapa de l’antiga capçalera. Si en la primera etapa estava editada per la conselleria de cultura de l’ajuntament torrenc, ara l’editor és el grup privat El Mònic. La revista mantindrà un format similar a aquella primera, tindrà també caràcter divulgatiu, amb especial rellevància dels temes històrics, i la direcció recaurà en Jordi Guasch. El preu de venda serà de 3,5 euros.

En el primer número podeu trobar els articles següents: Isabel d’Agustín. La Senyora de Torredembarra que va ser duquessa de Jordi Guasch ; El crim de Clariana i la fi d’un llinatge de Ramon Serra; L’aportació de Clarà i Torredembarra en la Guerra Gran (1795). Voluntària o potser no tant? de Joaquim Nolla, De quan no hi havia aigua corrent a les cases. La font que dona nom a la plaça de Lluís Català; 100 anys enrere va ser notícia. de Rosa Ma. Guasch; El cost de la vida a Torredembarra l’any 1920 ; Escola, biblioteca i telèfon d’Albert Bonet;  a la Secció d’Efemèrides Entrevista Antonieta Solé, de cal Bassa;  Neixen uns gegants amb molta història i , finalment,  El “Manual de Educación Física Elemental”, de Justo Caballero Fernández de Francesc Mercadé

Podeu trobar més informació aquí al blog del Mònic de Torredembarra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s