Recursos en línia per a la recerca local. Arquitectura Catalana.cat.

arquitectura catalanaArquitectura Catalana.cat L’Espai Digital de l’Arquitectura Catalana Moderna i Contemporània ha estat impulsat enguany pel Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC) a partir de fonts d’origen com el catàleg de la Biblioteca del COAC, els inventaris de l’Arxiu Històric del COAC i materials provinents de BCN Arquitectura, mostres diverses d’arquitectura, Premis d’Arquitectura de Girona, Premis FAD (Foment de les Arts Decoratives), Fundació Docomomo i altres  En total es referencien 2800 obres i intervencions arquitectòniques de 1484 autors.

La navegació per la base de dades, gestionada pel programa informàtic Coeli, mostra algunes imatges de l’obra – fotografies, plànols i dibuixos-, una breu – o més desenvolupada – memòria descriptiva, biografia dels autors, localització sobre el mapa, la constel·lació d’enllaços que permet relacionar informacions diverses i la cronologia. L’accés als continguts es pot fer per la denominació de l’obra, el nom dels arquitectes o de l’estudi professional o el municipi.

Podeu accedir aquí al recurs.

Consulteu aquí la intervenció Documentar l’arquitectura moderna i contemporània de Catalunya. El COAC a la #JornadaPatrimoniCoeli  de Carlota Royo. Resum de Carlos Reyes

Consulteu les entrades de les dues sèries publicades, en aquest bloc, de recursos digitals per a la recerca local.

Arquebisbat de Tarragona. Repositori digital // Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona. // Biblioteca de Vila-seca. Història local // Biblioteca Digital Carrutxa. // Biblioteca Digital de Roquetes.// Biblioteca Digital del Centre de Lectura de Reus // Biblioteca Digital del Centre de Lectura. Nous fons // Biblioteca Digital Vendrellenca. // Biblioteca Virtual de Premsa Històrica. // Biblioteca Virtual Ramon Berenguer IV. // Calaix Departament de Cultura Generalitat de Catalunya. // Centre de documentació del Paratge d’Interès Nacional de Poblet // Centre de Documentació del Parc Natural de la Serra de Montsant. // Centre de Documentació del Parc Natural del Delta de l’Ebre // Centre de Documentació del Parc Natural dels Ports.  // Centre d’Imatges de Tarragona. // Fons d’Història Local de Catalunya. Universitat Autònoma de Barcelona. // Memòria Digital de Catalunya  // Premsa digitalitzada de la ciutat de Tarragona. // Premsa digitalitzada Xarxa d’Arxius de Catalunya. // Recercat. // Revistes Catalanes amb accés obert (RACO).// Tinet Biblioteca.