Premsa Catalana Digitalitzada. Recursos en línia per a la recerca local.

premsa catalana digitalitzadaPremsa Catalana Digitalitzada és un inventari cooperatiu desenvolupat per la Biblioteca de Catalunya. Inclou revistes i diaris catalans, des de començaments del s. XIX, que tenen versions digitalitzades. A 2019 comptava amb la descripció i enllaç a unes 2.000 capçaleres.

L’eina facilita la localització dels títols digitalitzats en accés obert a partir d’un únic inventari des d’on s’enllaça al portal en què estan publicats. Actua, també, com a instrument de suport a la planificació per a altres possibles digitalitzacions, atès que comprèn tant les publicacions ja accessibles a la xarxa com les que estan en procés de publicació. En l’inventari apareixen els camps següents: Títol  (Amb enllaç) / Lloc  / Anys  / Portals  (Amb enllaç) / Centre responsable (Amb enllaç) / Estat digitalització  (Tres valors possibles: En previsió, Digitalitzat, Digitalitzat i Publicat)  / Completesa (Percentatge sobre el total de la col·lecció).

Podeu accedir aquí al recurs.

Consulteu les entrades de les dues sèries publicades, en aquest bloc, de recursos digitals per a la recerca local.

Arquebisbat de Tarragona. Repositori digital // Arquitectura catalana.cat // Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona. // Biblioteca de Vila-seca. Història local // Biblioteca Digital Carrutxa. // Biblioteca Digital de Roquetes.// Biblioteca Digital del Centre de Lectura de Reus // Biblioteca Digital del Centre de Lectura. Nous fons // Biblioteca Digital Vendrellenca. // Biblioteca Virtual de Premsa Històrica. // Biblioteca Virtual Ramon Berenguer IV. // Calaix Departament de Cultura Generalitat de Catalunya. // Centre de documentació del Paratge d’Interès Nacional de Poblet // Centre de Documentació del Parc Natural de la Serra de Montsant. // Centre de Documentació del Parc Natural del Delta de l’Ebre // Centre de Documentació del Parc Natural dels Ports.  // Centre d’Imatges de Tarragona. // Fons d’Història Local de Catalunya. Universitat Autònoma de Barcelona. // Memòria Digital de Catalunya  // Premsa digitalitzada de la ciutat de Tarragona. // Premsa digitalitzada Xarxa d’Arxius de Catalunya. // Recercat. // Revistes Catalanes amb accés obert (RACO).// Tinet Biblioteca.