“Sàpigues i Entenguis Produccions SIEP. Col·lecció Pere Anguera” Mostra / exposició al Centre de Lectura de Reus.

maxresdefaultAvui dilluns 9 de novembre, a les 10 del matí, al Centre de Lectura de Reus tindrà lloc la presentació de la primera activitat del cicle Pere Anguera: deu anys en el record. Es tracta de la mostra Pere Anguera i la SIEP (Sàpigues i Entenguis), que es podrà visitar al vestíbul de la Biblioteca. L’exposició té doble format, presencial i virtual.

Pere Anguera Nolla (1953 – 2010) va ser historiador, articulista, escriptor, erudit, activista cultural i bibliòfill. Catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili des del 1992, a més de renovador de la historiografia local,  es va especialitzar en la història del segle xix; sobretot va estudiar el carlisme i els orígens del catalanisme polític. Entre 2001 i 2007 va presidir el Centre de Lectura de Reus. El caràcter ben definit de Pere Anguera es estendre també pels camps de la poesia, la narració i el teatre. Del 15 al 17 d’abril de 2011 es va celebrar a Reus i Tarragona el Congrés Internacional Pere Anguera, les actes del qual es van recollir l’any següent en dos volums.

SIEP va ser un projecte d’art postal desenvolupat entre els anys 1981 i 1984 al Camp de Tarragona, amb Reus com epicentre. La idea original va sorgir de la necessitat de comunicar l’obra d’un col·lectiu d’artístes més enllà dels circuits habituals. La SIEP va realitzar 55 treballs de tiratges reduïts, al voltant de 8.000 enviaments per correu postal i va distribuir vora de 13.000 impresos per altres canals, sense especificar mai l’autoria, individual o compartida, dels treballs.

Podeu veure aquí el documental sobre l’exposició Pere Anguera i la SIEP.

Podeu accedir aquí a l’entrada Col·lectiu SIEP de l’arxiu del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s