XIIè Congrés de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCPC). Reus Tarragona 6 i 7 novembre 2020. Ponències i comunicacions a Youtube.

congres cccp

El XIIè Congrés de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC) ha tingut lloc els dies 6 i 7 de novembre a Tarragona i Reus. El d’enguany ha portat per títol Associacionisme cultural: entre el mosaic i les xarxes. Podeu accedir aquí al programa general del Congrés.

Com en edicions anteriors, serà l’any següent quan posaran a disposició del públic les actes i ponències que s’han llegit i debatut enguany. Mentrestant, es poden trobar a Youtube tres vídeos corresponents als tres àmbits en què ha estat estructurat el Congrés:

Primer àmbit Associacionisme cultural, identitats i coneixement. Presidència de la sessió: Montserrat Duch (Universitat Rovira i Virgili, ISOCAC) Ponència 1: Associacionisme cultural i construcció identitària: el cas de les bandes de música valencianes, a càrrec d’Elvira Asensi (Universitat de València) Ponència 2: Quina identitat per a l’associacionisme cultural?, a càrrec de Xavier Ferré (Centre de Lectura de Reus) Relatoria de les comunicacions de l’àmbit, a càrrec d’Albert Ghanime. (Universitat de Barcelona; Grup d’Estudi d’Història de la Cultura i dels Intel·lectuals, GEHCI). Accediu aquí al vídeo.

Segon àmbit Associacionisme cultural i poders. Presidència de la sessió: Joaquim Nadal (Universitat de Girona, Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural ICRPC) Ponència 1: Història i concreció del model associatiu català, a càrrec de Pere Baltà, assessor de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català Ponència 2: Heterogeneïtat ideològica i fragmentació política de l’associacionisme cultural. El cas valencià, a càrrec d’ Antonio Ariño (Universitat de València) Relatoria de les comunicacions de l’àmbit, a càrrec d’Oriol Fort, membre de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i del Centre d’Estudis Molletans. Accediu aquí al vídeo.

Tercer àmbit. Associacionisme cultural i sociabilitat. Presidència de la sessió: Lluís Miquel Pérez Segura, president del Centre de Lectura de Reus Ponència 1: L’ateneu, com a artefacte i agent de la modernitat contemporània. La Catalunya del vuitcents com a cas d’estudi i de reflexió, a càrrec de David Cao (Universitat de Barcelona). Ponència 2: L’illa de Mallorca i les associacions populars, culturals i recreatives (1875-1936), a càrrec de Manel Santana (Universitat de les Illes Balears) Relatoria de les comunicacions de l’àmbit, a càrrec de Meritxell Ferré. (Centre de Lectura de Reus). Accediu aquí al vídeo.

Cloenda: Cap al futur. Taula rodona amb la participació d’Andreu Ginés (director tècnic de la Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià), Guillem Carreras (membre de l’equip de comunicació de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català) i Esther Oliver-Grasiot (investigadora UOC, projecte FESTSPACE sobre cultura popular i inclusió). Moderada per M. Carme Jiménez (directora de l’Institut Ramon Muntaner). Accediu aquí al vídeo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s