Open Access Books (Universitat Rovira i Virgili URV). Recursos en línia per a la recerca local.

open acces URVPublicacions URV és el segell editorial de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Es va crear el 2005 amb l’objectiu de publicar, a través de diverses col·leccions, treballs universitaris de caràcter formatiu, intitucional, resultats de recerca o divulgatius. Són tots ells, bons exemples de l’activitat desenvolupada a la universitat. En la web, Publicacions URV proporciona accés gratuït immediat als seus continguts, d’acord amb el principi que, mitjançant la difusió pública de la recerca, es promou la circulació global del coneixement. Tots els llibres electrònics estan disponibles sota una llicència Creative Commons 3.0 (reconeixement d’autor, sense ús comercial ni obra derivada).

En els gairebé 400 títols disponibles en el catàleg obert se’n poden trobar sobre Tarragona i les seves comarques. Serveixin d’exemple els llibres inclosos a la col·lecció Quaderns del Camp, d’estudis econòmics, polítics o socials sobre la realitat actual del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre; la col·lecció Quaderns de l’Arxiu, promoguda conjuntament amb l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona;  les Publicacions del CEHSGO (Centre d’Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver del Camp de Tarragona); i moltes altres publicacions amb perspectiva local incloses en diverses col·leccions.  

Accediu aquí al recurs.

Consulteu les entrades de les dues sèries publicades, en aquest bloc, de recursos digitals per a la recerca local.

Arquebisbat de Tarragona. Repositori digital // Arquitectura catalana.cat // Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona. // Biblioteca de Vila-seca. Història local // Biblioteca Digital Carrutxa. // Biblioteca Digital de Roquetes.// Biblioteca Digital del Centre de Lectura de Reus // Biblioteca Digital del Centre de Lectura. Nous fons // Biblioteca Digital Vendrellenca. // Biblioteca Virtual de Premsa Històrica. // Biblioteca Virtual Ramon Berenguer IV. // Calaix Departament de Cultura Generalitat de Catalunya. // Centre de documentació del Paratge d’Interès Nacional de Poblet // Centre de Documentació del Parc Natural de la Serra de Montsant. // Centre de Documentació del Parc Natural del Delta de l’Ebre // Centre de Documentació del Parc Natural dels Ports.  // Centre d’Imatges de Tarragona. // Fons d’Història Local de Catalunya. Universitat Autònoma de Barcelona. // Memòria Digital de Catalunya  // Premsa digitalitzada de la ciutat de Tarragona. // Premsa Catalana Digitalitzada  // Premsa digitalitzada Xarxa d’Arxius de Catalunya. // Recercat. // Revistes Catalanes amb accés obert (RACO).// Tinet Biblioteca. //