‘Tarraco al món, 20 anys de Patrimoni Mundial’

Enguany hem celebrat els 20 anys de la inclusió del Conjunt Monumental i Arqueològic de Tarragona com a Patrimoni Mundial de la Humanitat. Tàrraco (Tarragona, avui dia) va ser una ciutat administrativa i mercantil important a l’època romana i el centre del culte imperial per a totes les províncies ibèriques. Es va dotar amb molts edificis i parts d’aquests s’han descobert en una sèrie d’excavacions excepcionals. Encara que la majoria són fragmentàries i que moltes es conserven sota els edificis més recents, les restes que hi perviuen esbossen una idea de la grandesa d’aquesta capital provincial romana.

Cinta S. Bellmunt, periodista i responsable de comunicació de l’IPHES, entre altres, ha realitzat el seu primer documental com a guionista i productora, i que commemora les dues dècades de la proclamació de Tarragona com a Patrimoni Mundial. Un viatge que comença als anys 20 del segle passat quan Tarragona revifa, després de la Guerra del Francès, i es comença a recuperar aquest llegat.

El documental, realitzat en plena pandèmia i disponible íntegrament al canal Youtube de l’Ajuntament de Tarragona, es va estrenar el dia 28 de novembre a TAC12 i té una durada de 26′. S’expliquen les estratègies que es van posar en marxar per assolir aquell reconeixement, es fa balanç i es mira al futur en un escenari post-covid 19.

Documental sense les intervencions institucionals
Programa especial emès a TAC 12 on el documental està precedit per diverses intervencions institucionals

Si voleu més informació sobre el documental, consulteu el bloc de la Cinta S. Bellmunt.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s