‘Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya’

El passat dilluns 14 de desembre es va presentar a Bonastre el catàleg de l’exposició ‘Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya’.

Aquesta exposició ha estat organitzada per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural (DGCPAC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional  (APSAT )(Associació per la pedra seca i l’arquitectura tradicional).

Amb motiu del reconeixement de la tècnica de la pedra seca com a patrimoni cultural immaterial per part de la UNESCO, el novembre de 2018, l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya han produït aquesta exposició sobre les construccions i les tècniques presents al nostre país. La mostra, eminentment fotogràfica, pretén oferir una panoràmica àmplia sobre aquest llegat, posant èmfasi en les variants tipològiques més habituals i en la diversitat territorial.

L’exposició segueix el seu recorregut d’itinerància per arreu de Catalunya. Anteriorment es va fer al Centre d’interpretació de la pedra seca de Torrebesses (Segrià), al Centre d’Estudis de Castellar del Vallès (Vallès Occidental), Centre d’Interpretació de la Serra de Montsià (Montsià), al Museu de les Terres de l’Ebre (Montsià), a la Societat l’Amistat de Cadaqués (Alt Empordà) i al Casino Centre Cultural / Casa Lluvià (Bages).

A continuació està previst que vagi, ja al 2021, a: Alcover (Alt Camp), Olot (Garrotxa), Tortosa (Baix Ebre), Torrelles de Llobregat (Baix Llobregat), Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà), Sitges (Garraf), Móra la Nova (Ribera d’Ebre) i, finalment, Girona (Gironès).

L’exposició es podrà visitar fins el dia 10 de gener de 2021 al Centre Cívic de la Societat de Bonastre (Baix Penedès)

A més a més, el catàleg es troba a la venda en aquest enllaç : https://llibreria.gencat.cat/product_info.php?products_id=9723

Podeu veure més informació sobre l’exposició aquí : https://bit.ly/3msL3oc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s