Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2020/2021

Fins al 15 de gener de 2021, qui estigui interessat podrà presentar-se a una nova edició dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona. En aquesta 31a edició es convocarà el Premi de novel·la Pin i Soler, el Premi de traducció Vidal Alcover i el Premi de narrativa curta Tinet.  

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona es van iniciar amb Òmnium Cultural del Tarragonès i des de l’any 1992, la convocatòria s’organitza des de l’Ajuntament de Tarragona. A partir de 2002, també s’hi va afegir el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona. Aquestes tres entitats mantenen el compromís, un any més.  

Així, el Premi Pin i Soler està dotat amb 21.000 € i s’hi poden presentar novel·les en català, de tema lliure, amb un mínim de 150 pàgines. L’edició va a càrrec d’Angle editorial. El jurat d’aquesta edició està integrat per: Xavier AliagaLluís Anton BaulenasPere GuixàMarina PorrasVicenç Villatoro i Joan Chavarria com a secretari. 

El Premi Vidal Alcover, que té la característica de premi-beca, està dotat amb 12.000 € i s’hi poden presentar projectes de traducció al català d’obres literàries que, per la seva com­plexitat i importància i per la dedicació que comportin, impliquin la necessitat d’un ajut econòmic per ser duts a terme. L’edició va a càrrec de les edicions de 1984. El jurat d’aquesta edició està integrat per: Montserrat FranquesaJordi JanéJaume C. Pons AlordaJoan CasasDolors Udina Rosa Ibarz com a secretària.  

Per últim, el Premi Tinet està dotat amb 1.000 € per la Diputació de Tarragona i s’hi poden presentar contes en català, de tema lliure, d’entre tres i sis pàgines. L’edició de l’obra guanyadora junt a altres 14 textos seleccionats va a càrrec de Cossetània edicions. El jurat d’aquesta edició està integrat per: Teresa ColomAlba DalmauLurdes MalgratXavier Mas Craviotto, Albert Ventura Amadeu Roig com a secretari. 

Els treballs que optin als premis es poden presentar fins al 15 de gener de 2021, a les 24 h a l’adreça lletres.tgna@tarragona.cat . L’anunci dels guanyadors es farà durant la primavera del 2021.  

Podeu consultar les bases completes a la pàgina web de la Casa de les Lletres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s