‘La Resclosa’, Centre d’Estudis del Gaià

 

El Centre d’Estudis del Gaià es funda l’any 1996. La seva gènesi cal cercar-la en l’interès d’una sèrie de persones de Vila-rodona per l’estudi i la difusió de la cultura, la història, la societat, el paisatge, les tradicions i els costums del  la vall mitjana de les Terres del Gaià. És continuïtat de la feina que s’havia començat des del  Museu de la Vila.

El CEG basa la seva activitat en l’organització de diverses activitats entre les que cal destacar sortides i excursions, xerrades, i, sobretot publicacions. Des del 1996 el CEG publica ininterrompudament “La Resclosa”, miscel·lània anual d’articles relacionats sempre amb les terres del Gaià amb temàtiques diverses. Algunes edicions han estat monogràfiques i d’altres han estat un compendi d’articles. Amb el pas dels anys han esdevingut una publicació de referència pel territori.

També s’han publicat diverses monografies sobre les Terres del Gaià i ha col·laborat en l’edició d’altres. La participació amb l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) permet fer intercanvis de les publicacions amb una bona part dels Centres d’Estudis del país i augmentar-ne la seva difusió. Des de bon començament el CEG forma part de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana. Col.labora activament amb l’Associació Terres del Gaià.

laresclosa_5f8d7689d5e5a

 

Acaba de presentar, just el mes d’octubre de 2020, la seva miscel·lània número 24. Hi trobareu articles sobre els meandres del Gaià, les barraques de pedra seca del Gaià Mitjà, l’edat mitjana a Montferri , els inicis de la Guerra Civil a Salomó i el museu de Vila-rodona

 

Els números anteriors es poden consultar a http://www.raco.cat/index.php/Resclosa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s