Un Carnaval disfressat

El documental històric dels 40 anys de Carnaval es va estrenar el divendres passat al Teatre Tarragona. En la realització del documental es pot veure una important recopilació de vídeos i imatges antigues, gràcies a la col·laboració de l’Arxiu Municipal i a testimonis privats, així com una sèrie d’entrevistes fetes a diferents protagonistes del Carnval tarragoni, que ens expliquen la història i els canvis que ha experimentat en aquests 40 anys i com ha sabut manternir la convivència entre la part més satírica i la de lluïment.

El documental es divideix en 9 capítols:

  • Ninots
  • Vella Quaresma
  • Vetlla, Enterrament i testament
  • Sàtira
  • Carnaval gastronòmic
  • Seqüència ritual
  • Rues
  • Disfressa d’Or

L’exposició dels 40 anys que també s’està elaborant, es farà al Refugi 1 del Moll de Costa del 17 de febrer fins al 28 de març i s’hi podran contemplar els millors vestits de les comparses, els cartells i programes de tots els anys, així com un nombrós material fotogràfic.

Així mateix, també s’han volgut posar les bases perquè aquesta festa se la facin també seva les generacions futures, els nens i nenes, i això només es pot fer arribant a les escoles i al seu aprenentatge i divulgant la història i el sentit d’aquesta festa. I això s’ha fet realitat amb l’edició d’una carpeta pedagògica, que amb el nom de Carnestoltorium comprèn una oferta pedagògica des de p3 i fins a 6è i de la qual se’n lliuraran 1.000 exemplars en total a totes les escoles de la ciutat. 

A més, els comerços de la ciutat també se s’han sumat a la celebració del Carnaval amb el Concurs de Comerç Festiu i que s’està duent a terme durant aquest mes de febrer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s