La Primavera Republicana

Entre 1931 i 1936, Tarragona va viure uns anys molt agitats políticament. El diumenge 12 d’abril de 1931 les forces republicanes guanyaven les eleccions municipals en 41 de les 50 províncies espanyoles. Dos dies més tard, el 14 d’abril, es proclamava a Espanya la II República.

A través d’aquest documental, es vol explicar què va passar a Tarragona durant aquells anys des del punt de vista urbanístic, cultural o turístic. Liderat pel guionista Toni Orensanz, la periodista Joana Zapata i amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal de Tarragona i el seu director, Jordi Piqué, és el tercer documental centrat en la memòria històrica després de Tremolors i Epíleg. 15 de enero. En el seu rodatge hi han participat historiadors com Lluís Balart o Montserrat Duch.

Cartell promocional del documental produït per TAC12

El documental, que inicialment s’allargava més d’una hora i mitja, tindrà una durada d’uns 35 minuts. Personatges polítics com Pere Lloret o Macià Mallol hi jugaran un paper important, i la ciutadania podrà comprovar què va passar a la ciutat dies abans, durant i després de la proclamació de la II República Espanyola.

Aquesta estrena s’emmarca dins el programa de memòria històrica 14 d’abril de 1931: 90 anys de la Segona República, que des d’aquest abril i fins al desembre ofereix una trentena d’activitats per ajudar a conèixer què va significar la Segona República, la Guerra Civil i el franquisme a la ciutat

El documental està produït per TAC12 i s’estrena avui 13 d’abril a les 19h a al Teatre Tarragona. L’entrada és gratuïta amb invitació i cal recollir-la aquí.

Paral·lelament, un dia després, el dimecres 14 a les 19h, s’inaugura una exposició a l’Espai Turisme del carrer Major sota el nom Tarragona Republicana (1931-1936), per suggerir el batec de la Tarragona republicana d’aquells anys i desvetllar la curiositat sobre el que va significar la Segona República a la ciutat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s