‘M’. Novetat 2021

Biendicho, Joaquim. M. Arola, 2020


M es guanya la vida escrivint fragments de novel.la (inicis, finals, títols, segons convingui) per a una empresa. Es tracta d’una persona solitària marcada per l’amnèsia que li va provocar una explosió domèstica en què van morir els seus pares. Una de les distraccions d’M, i font inesgotable d’idees per a la seva feina, és espiar els veïns amb els seus binocles. D’aquesta manera s’enamorarà perdudament de la caixera del súper i entrarà en una espiral d’esdeveniments sorprenents que el portaran a descobrir una de les conspiracions editorials i literàries més fabuloses de la història de la humanitat.

Joaquim Biendicho, amb un llenguatge àgil i desinhibit, reflexiona sobre el procés d’escriptura. Ens trobem davant d’una novel·la que parla de metaliteratura, del procés d’escriure. I ho fa a partir de les peripècies del seu protagonista, tan insuls com el seu nom, ‘M’. Fins que una sèrie encadenada de fets el faran sortir de la realitat en què viu i descobrir una conspiració editorial inimaginable

Joaquim Biendicho Vidal (Tarragona, 1964) és escriptor i professor. Com a novel·lista ha publicat 1937 (Premi Pere Calders 2008), Els embolics dels Hoover (Premi Ciutat d’Alzira 2010) i L’Altre (Finalista Premi Josep Pla 2014).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s