Personatges de la II República a Tarragona

En commemoració del 90è aniversari  de la proclamació de la II República, l’Arxiu del Port de Tarragona inicia un cicle de conferències sota el títol ‘Personatges de la II República a Tarragona’.

El cicle es durà a terme els dimarts del mes de maig a les 19.00 hores i constarà de quatre conferències impartides per especialistes que han investigat i publicat obres i articles del personatge protagonista de la conferència. 

Les conferències es podran seguir en  directe a través del canal de YouTube del Port de Tarragona, però també s’ofereix la possibilitat d’assistir presencialment realitzant una reserva prèvia enviant un correu a arxiu@porttarragona.cat. L’aforament està limitat a 50 persones.

El cicle de conferències s’encetarà el dimarts 4 de maig  i anirà a càrrec del filòleg Josep Lluís Carod-Rovira, qui tractarà sobre el personatge d’Antoni Rovira i Virgili (1882-1949),  periodista, historiador, polític i clar referent del període republicà. 

La segona conferència serà impartida per Josep Sancho Sancho, doctor en Història, i tindrà lloc el dimarts 11 de maig  al voltant de la figura de Marcel·lí Domingo (1884-1939), polític i escriptor, nomenat ministre d’Instrucció Pública en proclamar-se la República. 

La següent es durà a terme dimarts  18 de maig, i anirà a càrrec de la historiadora i  professora de la URV, Montse Duch Plana, qui coneix a fons la figura del navilier i polític  Macià Mallol Bosch (1876-1960) que va ser governador civil durant un curt període de temps un cop proclamada la República.

Per concloure, l’última xerrada tindrà lloc dimarts 25 de maig i se n’ocuparà l’arxiver i historiador, Jordi Piqué Padró, qui desglossarà el personatge de Peret Lloret Ordeix (1877-1967) que va ser alcalde de la ciutat de Tarragona en època republicana. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s