Homenatge a Antoni Torrell

Punt i a part : homenatge a Antoni Torrell. La Gent del Llamp i Cossetània, desembre 2020


Gestor i activista cultural, pintor, il·lustrador, dissenyador, escenògraf… Antoni Torrell (Alcover, 1953-Tarragona, 2019) és recordat per la seva dedicació plena al món de la cultura tarragonina i també per haver estat cofundador i copropietari de la galeria d’art-cafè Poetes, un espai emblemàtic i pioner que va estar obert durant 25 anys a la Part Alta de Tarragona. Dos anys després de la seva mort, el Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) mostra diverses de les seves obres en una exposició que, alhora, homenatja Torrell i reivindica la seva tasca en l’àmbit cultural a la ciutat i més enllà.

La mostra pretén que Antoni Torrell continuï viu a través de la seva obra, i que aquesta tingui presència mitjançant aquesta exposició i altres iniciatives culturals futures

Antoni Torrell va fer la seva primera exposició l’any 1974 al Museu d’Alcover, la seva població natal. Després d’unes curtes estades a Milà i a Madrid, va tornar a Tarragona i, a partir de l’any 1977, es va dedicar de ple al món de la creació. A partir de 1978 compartirà la seva labor artística amb la seva feina al cafè-galeria d’art Poetes, que durant anys va acollir l’obra de significats artistes i escriptors del territori .

Torrell va formar part del grup d’art postal SIEP (Sàpigues i Entenguis Produccions), un grup que va actuar com un revulsiu cultural a la ciutat de Reus. També va ser un dels fundadors del Tinglado 2 Moll de Costa, a Tarragona, un espai que va obtenir un reconegut prestigi en el camp cultural. Així mateix, va ser membre de La Gent del Llamp, un col·lectiu literari interessat a editar els seus llibres i donar cabuda a altres autors que tinguessin dificultat en trobar editors. Torrell va dissenyar una bona part de les portades d’aquests llibres.

Com a creador visual, Antoni Torrell destaca pels seus collages, amb els quals va aconseguir un llenguatge propi, descontextualitzant imatges de la història de l’art, i de la cultura visual en general, aportant-les una nova composició i una nova significació.

‘Antoni Torrell: un esperit lliure’ es pot visitar fins al 5 de setembre :

Dimarts a divendres, de 10.00h a 20.00h

Dissabte, de 10.00h a 15.00h i de 17.00h a 20.00h

Diumenges i festius, d’11.00h a 14.00h).

L’entrada és gratuïta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s