El còmic a Tarragona

Samper Prunera, Emili. Mirades i estudis des de la Setmana del Còmic de Tarragona. Cercle d’Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver del Camp de Tarragona : Publicacions URV, maig de 2021


Mirades i estudis des de la Setmana del Còmic de Tarragona és un compendi de textos amb dos denominadors comuns: el còmic i Tarragona. El primer vertebra el contingut de tot el llibre, amb capítols que tracten aspectes diversos (autors, personatges, sèries…) però que comparteixen la passió (i la mirada amb esperit crític) pel món de les vinyetes. El segon, Tarragona, respon a la unió amb el primer gràcies a les jornades d’estudi de l’art seqüencial organitzades per Delirópolis i celebrades entre els anys 2008 i 2019, en les quals cal emmarcar bona part del contingut del llibre.

Recull les intervencions d’Emili Samper a la Setmana del Còmic de Tarragona, unes jornades d’estudi de l’art seqüencial organitzades pel col·lectiu Delirópolis entre els anys 2008 i 2019. Ha participat com a ponent en diverses edicions i aquest llibre és una compilació, revisada, d’aquestes conferències sobre aspectes diversos del còmic, un dels àmbits d’estudi en el qual s’ha especialitzat.

El llibre, format per vuit articles, se centra de manera particular en la ciutat de Tarragona amb la crònica de totes les edicions d’aquestes jornades celebrades fins al moment, la reproducció a color de tots els cartells i la presentació del còmic 1811. El setge de Tarragona. En la resta del llibre s’hi troben estudis sobre Persèpolis, el món creatiu de Jan, l’adaptació de còmics a la televisió o la sèrie d’animació de Batman dels anys noranta, entre d’altres.

Es tracta del volum número 26 de les Publicacions del Cercle d’Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver del Camp de Tarragona, en coedició amb Publicacions de la URV i que ha comptat amb la col·laboració del Departament de Filologia Catalana. El volum inclou una pròleg d’Eduard Baile de l’Aula de Còmic de la Universitat d’Alacant-Unicòmic i la imatge de la coberta és d’Hugo Prades, una adaptació del cartell que va il·lustrar els deu anys de la Setmana del Còmic. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s