Més Pin i Solers

Guix, Gerard. Tot el que hauries de saber abans d’estimar-me. Columna, 2011


Ja fa cinc anys de la trobada casual d’en Gerard i l’Anastàsia a Londres. Poc temps després, la noia va anar a viure amb ell a Barcelona, on el jove ha provat de convertir-la en algú diferent de l’estudiant russa que el va atraure, alhora que ella ha mantingut un desconcertant silenci sobre el seu passat.Ara tots dos han emprès un viatge amb cotxe al centre d’Europa, a la riba suïssa del llac Léman. Malgrat que l’Anastàsia desconeix el motiu d’aquesta sortida, creu que potser és la darrera oportunitat per salvar la seva relació. En Gerard, però, està obsessionat a sortir de la seva crisi com a escriptor, i el trajecte té com a destí la casa en què l’actriu Audrey Hepburn va passar el final de la seva vida. on ell tractarà d’impulsar la seva carrera amb mètodes poc convencionals. A mig camí entre l’autobiografia i la ficció, Tot el que hauries de saber abans d’estimar-me mostra d’una manera crua les sovint difícils relacions de parella, però aprofita l’humor, el suspens i la fantasia per plantejar qüestions com, per exemple, si seria possible viure sense cap record i ho fa d’una manera irònica i desenfada, cosa que converteix aquest llibre en una narració (que per cert,  a cada capítol ens ofereix una petita frase d’algun altre autor) que resulta estimulant. No és estrany, perquè al cap i a la fi, el que busca l’escriptor (el real) és justament això: estimular-nos perquè ens replantegem certes actituds.

Aquesta és la segona novel·la seleccionada per llegir al Club de lectura virtual de Llibres Premiats. Dos PiniSolers. Podeu accedir a la informació general aquí

Gerard Guix (Vic, 1975) és escriptor. Ha publicat les novel•les La deriva dels continents (2005) i Dia de caça (Columna, 2007). També és autor de la novel•la juvenil El prodigi (2011), primera part d’una trilogia fantàstica que continua amb L’enginy. Un relat seu està inclòs en l’antologia de nova literatura catalana Veus (2010), que compta amb una versió castellana. Entre les seves obres com a dramaturg, destaquen Gènesi 3.0 (Premi Fundació Romea de Textos Teatrals 2006), estrenada al Grec Festival de Barcelona, i la peça trilingüe U, Due, Três, representada també a Portugal i Itàlia. Amb Tot el que hauries de saber abans d’estimar-me va guanyar el Premi Pin i Soler de Novel·la l’any 2010.

Us deixem amb la presentació que va fer el mateix autor sobre la seva novel·la :

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s