Històries des de la Festa

Tarragona Cultura ha habilitat un espai web per visualitzar una sèrie de documentals breus sobre la Festa de Santa Tecla. Són quatre capítols més sota el títol de “Històries des de la Festa”, que s’afegeixen als capítols que van iniciar la sèrie l’any 2020, i també als de Sant Magí. Són una coproducció de Kamaleón i l’Ajuntament de Tarragona amb el patrocini del BBVA. La direcció és de Rafael López Monné, amb muntatge de Rafa Pérez i grafisme de Noemi Rosell Julio Vilar s’ha encarregat de la documentació i del guió, a més de fer de narrador i presentador. Els títols dels quatre capítols són : August. Un emperador entre festes, Diables. L’origen de la festa a l’Infern, L’arquebisbe pirata. Un almirall entre el papa i el rei i Dames i vells. Una escletxa per desbarrar.

Podeu accedir aquí a la web de TGN Cultura amb la sèrie “Històries des de la festa” de Santa Tecla i la de Sant Magí.

Per a saber-ne més sobre Santa Tecla i Tarragona :

Alsina Alsina, Maria Antònia. “El Culte a Santa Tecla a la Tarragona del segle XIII : Aspàrrech de la Barca i el frontal de marbre”. A:  Kesse : Revista del Cercle d’Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver. Núm. 47 (2013, setembre), p. 22-27. Text complet aquí.

Amorós Òdena, Brigid. “Santa Tecla, patrona de Tarragona : vida i llegenda”. A:  Kesse : Revista del Cercle d’Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver. Núm. 47 (2013, setembre), p. 12-17. Text complet aquí

Domènech i Circuns, JosepVida de la proto-martir Santa Tecla, patrona de Tarragona y de todo el Principado de Cataluña / a cura de: Andreu Dasca i RoigéJordi Rovira i Soriano. Tarragona : Virgili, 1993.

García Gual, CarlosAudacias femeninas. Madrid : Nerea, 1992.

Juncosa Bonet, Eduard. “Santa Tecla i el rei Pere el Cerimoniós”. A: Kesse : Revista del Cercle d’Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver. Núm. 47 (2013, setembre), p. 18-21. Text complet aquí.

Misser, SalvadorEl Libro de Santa Tecla : con una monografía sobre su nueva parroquia en Barcelona y con una documentación gráfica de 164 grabados. Barcelona : Parroquia de Santa Tecla ; Tarragona : Cabilde Catedral, 1977.

Morant i Clanxet, JordiIconografia de Tarragona : recull dels goigs. Tarragona : l’Ajuntament, 1972.

Pérez Martínez, Meritxell. “Tecla i Tarragona”. A: Kesse : Revista del Cercle d’Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver. Núm. 47 (2013, setembre), p. 2-5. Text complet aquí.

Piña Solé, Anna Rosa. “Tecla d’Iconi versus Santa Tecla”. A: Kesse : Revista del Cercle d’Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver. Núm. 47 (2013, setembre), p. 6-11. Text complet aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s