50 anys d’Òmnium Cultural del Tarragonès

Demà divendres 8 d’octubre, el Teatre Tarragona acull a les 19:30h l’estrena del documental 50 anys d’Òmnium Tarragonèsuna producció d’Òmnium Cultural del Tarragonès en col·laboració amb la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Tarragona, i amb guió, gravació i muntatge a càrrec de S. Morris Produccions.

El documental pretén oferir un recorregut per la trajectòria de l’entitat, posant de manifest els canvis que ha sofert la delegació territorial al llarg dels seus cinquanta anys a través de testimonis directes de la seva història. Així, l’audiovisual és el puzzle resultant d’una vintena d’entrevistes fetes a persones destacades de l’entitat, com els socis fundadors Josep Sendra i Ramon Marrugat; els expresidents i expresidentes de la delegació del Tarragonès Olga XirinacsJosep Lluís-Carod RoviraNúria AguadéJoan Andreu Torres i Rosa Maria Codines; o Jordi Cuixart com a president d’Òmnium Cultural.

Les entrevistes han estat enregistrades al llarg d’aquest 2021 ) a diferents indrets de la ciutat, com els Jardins de l’Alguer, la Cooperativa Obrera, el Teatre Metropol, el Palau de Congressos o el local d’Òmnium Tarragonès a la Rambla Nova. La producció compta amb imatges del fons d’Òmnium Cultural del Tarragonès o de la Llibreria de La Rambla, custodiats a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona, així com amb imatges cedides per la televisió pública del Camp de Tarragona Tac12 i també de la mateixa entitat Òmnium Cultural.

L’estrena s’emmarca en la programació 14 d’abril de 1931: 90 anys de la Segona República de l’Ajuntament de Tarragona. 

L’assistència és gratuïta amb invitació, a http://entrades.tarragona.cat.

Per altra banda, us recomanem l’exposició ’50 anys d’Òmnium Cultural del Tarragonès‘ que es podrà visitar a l’Espai Turisme del carrer Major des del 14 d’octubre fins el 17 de desembre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s