‘Veus de dona’

El passat dijous 21 d’octubre es va presentar a l’Institut Antoni de Martí i Franquès la ruta literària Veus de dona a Tarragona . Recórrer la ciutat de Tarragona sota una mirada femenina i a través de la literatura. ‘Veus de dona’ és un projecte que recull textos de 13 escriptores tarragonines i proposa fer una ruta literària. De manera virtual a través de ja.cat/veusdedona es poden recórrer una quarantena de racons repartits per a la ciutat amb un centenar d’àudios que literaturitzen aquests espais.

L’objectiu és difondre la llengua i visibilitzar la literatura feta per escriptores, treure-la de les aules i compartir-la.

Això ha estat possible gràcies a un grup de professionals de l’ensenyament de secundària de quatre instituts de Tarragona que han comptat amb un ajut pont de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la URV i amb el suport del Departament de Filologia catalana també de la Universitat i l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC).

A banda, també ha comptat amb la participació dels alumnes que han donat veu a algunes de les escriptores.

Un projecte que també anirà més enllà de les pantalles i s’organitzaran rutes presencials. De moment, amb un clic es pot gaudir de la literatura i recordar espais que van inspirar les autores a escriure relats sobre Tarragona, els seus carrers i els seus paisatges.

Per a més informació

Presentació a TAC12: https://youtu.be/KumzHYPdpEM

Espai web: https://sites.google.com/view/veusdedona/inici?authuser=0 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s