Premi de traducció Vidal Alcover: club de lectura els Virreis. Novembre 2021

NOU CLUB DE LECTURA! INSCRIPCIONS OBERTES! Organitzen: Casa de les Lletres i la Biblioteca. Condueix el club: Maria Roig Alsina.

Accedeix al club

Des de la Biblioteca Pública de Tarragona i la Casa de les Lletres us convidem a participar al club de lectura que té la finalitat de posar en valor i promoure la lectura del Premi de Traducció Vidal i Alcover que enceta una nova trajectòria. Des de l’any 2015, cada any llegim el darrer premi Pin i Soler i aquesta tardor hi volem sumar el Premi de Traducció. La novel·la seleccionada ‘Els virreis’ de Federico De Roberto va guanyar el premi l’any 2012 amb la traducció de Pau Vidal.

Pau Vidal (Barcelona, 1967) és escriptor i lingüista. Ha desenvolupat una intensa activitat literària com a autor i com a traductor. Com a autor ha guanyat els premis Documenta 2002, de Literatura Científica 2006 i Marian Vayreda Ciutat d’Olot, 2011. Com a traductor ha publicat més de 40 títols, entre ells El gattopardo, de Lampedusa, Gomorra, de Roberto Saviano, i la sèrie de novel·les sobre el comissari Montalbano, d’Andrea Camilleri.

I viceré, de Federico De Roberto, publicada el 1894, repassa la història d’una família noble de Catània (la ciutat on l’autor va viure pràcticament tota la vida): els Uzeda de Francalanza, descendents de virreis espanyols de l’època de Carles V. En el pas cabdal del Risorgimento a la unificació del país (dels 50 als 60 del XIX), els Uzeda representen totes les misèries de l’antiga classe dominant que s’aferra desesperadament al poder.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s