Dia Mundial de les Llibreries

El proper 12 de novembre se celebrarà el Dia Mundial de les Llibreries. Esta data de  referència mundial, poc promocionada i amb molt potencial per l’època de l’any en què es  troba, ha estat la escollida per tirar endavant una nova proposta professional anomenada  Llibre Lab com a inici i mostra pilot dels seus serveis que volen  transformar les llibreries a partir de la relació amb la seua comunitat. 

 LlibreLab ha comptat amb la beca de la Fundació Carulla com a idea finalista l’any 2020  per poder iniciar aquesta activitat pilot, així com el suport de Tortosa Capital de la Cultura Catalana impulsada per l’Ajuntament de Tortosa, per poder fer accions de promoció de  l’activitat arreu del territori ebrenc i nacional.

Les Terres de l’Ebre és la regió catalana escollida per aquesta prova pilot i sis llibreries ebrenques se sumen per a commemorar el Dia Mundial de les Llibreries: La Irreal i La 2 de Viladrich, de Tortosa; la Romàntica i Guaix, d’Amposta; la llibreria Bassa, de Móra d’Ebre; i El Núvol, de Móra la Nova. 

L’objectiu és crear una nova data de referència dins del calendari llibreter, i impulsar un  horari diferent com és el de nit, a partir de les 19 hores i fins a les 22 h en aquesta edició 2021,  per tal de captar nous tipus de clients i refermar amb una celebració la comunitat de  clients de la llibreria. Les activitats que es faran a cada llibreria seran sorpresa, no se  sabrà l’artista col·laborador que hi participarà en cadascuna, tot i que sí que s’avançarà el  tipus d’activitat artística. Així es pretén que el tast de l’espectacle que es faça transforme la  llibreria aquell dia en un lloc innovador i experiencial pensat exclusivament per als clients  inscrits prèviament.

Les activitats programades seran noves i diferents dins d’una llibreria, com per exemple,  videomapping , màgia, microteatre, música i cant i cançó d’autor, aquestes adreçades a un  públic adult, i música tradicional i ludoteca literària per a públic familiar. Totes les activitats  artístiques tenen com a centre obligatòriament un llibre, i aquests llibres es podran trobar  dins de la llibreria aquell dia perquè després de l’espectacle els assistents puguen adquirir-ne. 

Per accedir a cada llibreria esta nit especial, o bé caldrà comprar un llibre els dies previs al 13 de novembre, o bé pagar una petita entrada a un preu simbòlic de 3 €. Per a  més informació caldrà adreçar-se presencialment o informar-se a través de les xarxes  socials de les llibreries participants i de LlibreLab, que informaran de tots els detalls,  inscripcions, horaris dels passis, entre altres.

LlibreLab el formen Teresa Aragonésroquetera que viu a Barcelona, postgraduada en gestió de llibreries per la Universitat de Barcelona, i Albert Pujolmorencdinamitzador cultural amb una llarga trajectòria en l’impuls d’activitats al voltant del llibre com la Fira del  Llibre Ebrenc i Litterarum, fira d’espectacles literaris.

Podeu seguir el compte de @llibrelabpro per estar al cas de totes les novetats sobre aquesta iniciativa. 

Us animem a participar si teniu l’oportunitat atès que aquest tipus de propostes refermen la col·laboració en el món de la cultura i potencien els lligams com és el cas del treball de les llibreries de Viladrich, Guaix, la Bassa i El Núvol amb la Fira del Llibre Ebrenc i el Litterarum, en què èxit rere èxit ha reforçat el compromís per continuar expandint la marca “Llibre Ebrenc” arreu del territori.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s