32è Premis Literaris Ciutat de Tarragona

Arriba la 32a edició dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona convocats per l’Ajuntament de Tarragona. Seguint la línia marcada a les darreres sis ocasions, aquesta convocatòria constarà del 32è Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler, el 22è Premi-beca de traducció Vidal Alcover i el 25è Premi de narrativa curta per Internet Tinet, dotats en 21.000, 12.000 i 1.000 euros, respectivament. 

Enguany, a més, l’organització institueix un nou guardó honorífic, destinat a reconèixer una trajectòria en el món de la traducció literària al català.

El Premi Pin i Soler està dotat amb 21.000 € i s’hi poden presentar novel·les en català, de tema lliure, amb un mínim de 150 pàgines; l’edició corre a càrrec d’Angle editorial. El jurat d’aquesta edició està integrat per Xavier Aliaga, Lluís Anton Baulenas, Pere Guixà, Marina Porras, Vicenç Villatoro i Joan Chavarria com a secretari. 

El Premi Vidal Alcover, que té la característica de premi-beca, està dotat amb 12.000 € i s’hi poden presentar projectes de traducció al català d’obres literàries que, per la seva com­plexitat i importància i per la dedicació que comportin, impliquin la necessitat d’un ajut econòmic per ser duts a terme. L’edició de les obres corre a càrrec de les Edicions de 1984. El jurat d’aquesta edició està integrat per Esteve Bou, Jordi Jané, Jaume C. Pons Alorda, Dolors Udina, Pau Vidal i Rosa Ibarz com a secretària.  

Per últim, el Premi Tinet està dotat amb 1.000 € per la Diputació de Tarragona i s’hi poden presentar contes en català, de tema lliure, d’entre 3 i 6 pàgines. L’edició de l’obra guanyadora junt a altres 14 textos seleccionats corre a càrrec de Cossetània edicions. El jurat d’aquesta edició està integrat per Teresa Colom, Llucia Ramis, Lurdes Malgrat, Xavier Mas Craviotto, Albert Ventura i Amadeu Roig com a secretari. 

Els treballs que optin als premis es poden presentar fins al 15 de gener de 2022 a les 24 h a l’adreça lletres.tgna@tarragona.cat  i el lliurament tindrà lloc el dissabte 21 de maig de 2022 al Teatre Metropol.   

Òmnium Cultural del Tarragonès va iniciar els Premis Literaris Ciutat de Tarragona. Amb tot, des de 1991, la convocatòria es fa des de l’Ajuntament de Tarragona. A partir de 2002, també s’hi va afegir el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona i des de 2014, la Casa de les Lletres, adscrita al departament de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, n’és l’organisme encarregat d’organitzar-los.

Consulteu les bases i tots els detalls de la convocatòria al web premisliteraris.tarragona.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s