Fils de la memòria

Tarragona Ràdio i la Comissió de Programes de Memòria van donar a conèixer al desembre Fils de Memòria, la primera sèrie en podcast sobre memòria històrica del Tarragonès. El nou producte compta també amb la participació del Servei d’Arxiu i Documentació Municipal i amb guió i direcció dels periodistes Enric Garcia Jardí i Xavier de Gispert Zegrí, director gerent de Tarragona Ràdio.   

El primer capítol de Fils de Memòria se centra en la commemoració dels 50 anys d’Òmnium Cultural del Tarragonès i compta amb veus com la del director de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona, Jordi Piqué, i la presidenta d’Òmnium Cultural del Tarragonès, Rosa Maria Codines, així com les d’altres líders de l’entitat al llarg de la seva història, com Ramon Marrugat, Olga Xirinacs o Josep Lluís Carod-Rovira. També hi intervenen periodistes com Joana Zapata i Ricard Lahoz, que en els últims anys s’han endinsat en la història de l’entitat.

El dilluns 20 de desembre, la sala de conferències de la Cooperativa Obrera Tarraconense va acollir la presentació de Fils de Memòria i del primer capítol, amb una taula rodona moderada per Xavier de Gispert amb la presència de Rosa Maria Codines, Ramon Marrugat i Ricard Lahoz.

El primer capítol de ‘Fils de Memòria’ ja està penjat al lloc web de Tarragona Ràdio, mitjançant les plataformes de podcàsting Spotify i Enacast. Podeu escoltar-lo sencer en els següents enllaços:

Primera temporada, 10 capítols

Durant aquest mes de gener està previst que s’inclogui el següent capítol, que tractarà sobre el pas de Federico García Lorca per la ciutat i l’empremta que hi va deixar. Al llarg de 2022, Tarragona Ràdio publicarà la resta de capítols de la primera temporada de Fils de Memòria, 10 en total, que tractaran temes com la història del barraquisme a la ciutat de Tarragona, les deportacions de tarragonins a camps nazis o les lluites de les sindicalistes de la Tabacalera  i de les treballadores de la Seidensticker-Valmeline.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s