El Jardí Poètic

Tarragona ha inaugurat el primer jardí poètic de la ciutat que fusiona literatura amb natura al Camp de Mart.

Es tracta d’una ruta poeticonatural que vol posar en valor Tarragona com a vila florida i alhora donar veu a dones poetesses que han tingut relació amb la ciutat. En aquest sentit trobem les paraules d’Isabel OrtegaRoser GuaschFina AnglèsMontserrat AbellóMaria Josepa Massanés i Olga Xirinacs. En total són 9 panells amb poemes de sis dones escollides per la seva vinculació amb la ciutat i amb la natura, amb l’entorn i que podrem trobar en els plafons situats al costat de cada arbre assignat, cadscun d’una espècie vegetal diferent. Així mateix, a cada panell, hi ha un codiQR per poder escoltar el poema mentre es gaudeix del paisatge, adaptat a persones amb discapacitat visual i col·locats a una alçada baixada per a persones amb mobilitat reduïda.  

Aquest projecte ha sigut possible gràcies a la col·laboració de l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC), Veus de Dona a Tarragona, Escola de Lletres, Òmnium i Viles Florides. I ha comptat amb l’execució del treballs de la Brigada Municipal, Disseny Gràfic i la conselleria de Parcs i Jardins de l’Ajuntament.  

El projecte es va inaugurar el dia 22 de març i està emmarcat dins la programació de la Primavera Literària 2022 i la iniciativa Viles Florides.