Jujol Arquitecto

Jujol Jr., Josep Maria. Jujol Arquitecto. Pallaresos : Arxiu Jujol, [2021]


La figura de l’arquitecte Jujol és coneguda per algunes de les seves obres més vistoses, en les que destaca com arquitecte i artista decorador.

En aquest volum es remarca la seva obra constructiva, prescindint de les seves decoracions, posant en valor les seves idees constructives que no sempre va tenir l’ocasió de fer-les realitat, sinó que va haver d’adaptar-se als gustos del client per a poder sobreviure.

Es presenten les obres arquitectòniques cronològicament, diferenciant les de nova creació o les de transformació/remodelació, els seus avançats projectes juvenils i les seves inquietuds finals.

Inclou obres arquitectòniques a les ciutats de Barcelona, Tarragona, Sant Joan Despí, Cornellà, Sant Feliu de Llobregat i Molins de Rei.

En paraules del propi arquitecte al final de la seva vida, “No he podido hacer la arquitectura que quería”, perquè li mancaven clients que compartissin les seves idees constructives. No obstant, si que va deixar petjada del seu estil a : la Torre de la Creu, el taller Mañach, la Mina de Agua Radial, el Teatro Metropol, el Templo de Vistabella i el Santuari de Montserrat de Montferri.

Fins a dia d’avui, l’Arxiu Jujol ha editat els següents llibres :

Jujol a Tarragona (2010)

Jujol en Barcelona (2017)

Thecla Jujol Artista (2018)

A peu amb Jujol (2019)

Jujol en Tarragona (2020)

Filigranes i retallats de Jujol (2020)

Fauna Jujoliana (2021)

Jujol en Sant Joan Despí (2021)

Jujol Arquitecto (2021)