“Vicenta, la peixatera, venedora de peix a Tarragona”

DIVENDRES 22 d’abril al Museu del Port, a les 18 h, presentació del sisè conte de la col·lecció Petit Museu. Organitza: Museu del Port de Tarragona i la Biblioteca.

Amb Imma Pujol, bibliotecària i narradora i Antonio Latre, il·lustrador; i la benvinguda dins el Museu dels Nanos Pescadors Petits de Tarragona.

“El meu nom és Vicenta de Cal Rafet. Sóc serrallenca, de família de pescadors i durant seixanta anys he fet de peixatera al Mercat de Tarragona. Des que vaig néixer he viscut a la plaça Bonet, primer amb els pares, els avis i els germans i  després amb el marit i els fills”

Arriba el sisè conte de la col·lecció ‘Petit Museu’ dedicat a la subhasta  i comercialització del peix, amb la seva venda al mercat  L’objectiu és continuar apropant  als més petits i a les seves famílies el món de la pesca i els oficis relacionats: s’han vist les tipologies de pesca, oficis relacionats com les remendadores, o la gastronomia marinera. El projecte en que s’emmarca,  “El Serrallo un lloc de conte. La memòria dels pescadors”,  es va iniciar l’any 2011 amb la intenció de recuperar el patrimoni immaterial dels pescadors recollint el testimoni de persones vinculades al barri mariner tarragoní del Serrallo. Aquest testimoni oral que només viu en el record dels pescadors més grans es recull en aquest conte adreçat al públic infantil. Els contes es publiquen cada un o dos anys, i s’elaboren des del Museu del Port  i la Biblioteca. Els textos van a càrrec d’Imma Pujol i les il·lustracions a càrrec d’Antonio Latre.

Més informació: