‘Joan Fuster: un heterodox entre els heterodoxos’

Dilluns, 25 d’abril a les 19 h. Lloc: Serveis Territorials de Cultura (c. Major, 14). Organitzen: Serveis Territorials de Cultura a Tarragona i Biblioteca Pública de Tarragona

L’acte consistirà en primer lloc en una conferència de Jordi Martí Font que ens acostarà a l’obra de Joan Fuster, de qui es commemora enguany el centenari del seu naixement. A continuació es farà una lectura de fragments i  aforismes a càrrec del departament de Filologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV), l’Escola de Lletres de Tarragona i l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC). Finalment es durà a terme la lectura dels guanyadors del Concurs de Microrrelats “T’estimo, no t’estimo…”, del Consorci de Normalització Lingüística de Tarragona (CNL).


Joan Fuster i Ortells (Sueca, 1922 – 1992) va destacar com assagista, dietarista, historiador, crític literari, activista cultural i poeta. Va ser distingit, entre altres guardons, amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (1975) i amb la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya (1983). A títol pòstum, el Consell de la Generalitat Valenciana li concedí l’Alta Distinció al Mèrit Cultural (1992). El 2017 s’inaugurà a Sueca l’Espai Fuster, un centre de difusió de l’obra de l’escriptor situat a la casa on va viure, amb la finalitat de conservar, gestionar i difondre el seu llegat. A part de la publicació de les obres completes en curs a Edicions 62, continuen publicant-se contínuament reculls d’articles, textos inèdits, antologies i estudis que ajuden a fer-se una idea d’una obra ingent i de la seva versatilitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s