Llegir els clàssics ?

Dilluns 16 de maig, Raül Garrigasait ens va oferir, en el marc del Festival Tarraco Viva i a partir de la lectura de la Ilíada d’Homer, una conferència sobre la lectura dels clàssics. Per què cal llegir-los, què ens aporten i com fer-ho.

La xerrada, que va tenir lloc als Serveis Territorials de Cultura de Tarragona, ens va mostrar diverses visions sobre el concepte dels clàssics al llarg dels segles : des de la Grècia dels marbres blancs, serena i harmònica ; la de la barbàrie o la historicista del segle XIX. A partir d’aquí, també es va parlar del poema èpic de la Ilíada, resultat d’una llarga tradició de poesia oral i amb una especial rellevància a la Grècia antiga com a mitjà de comunicació d’aspectes de la societat d’aquella època.

Us compartim l’enllaç directe a la xerrada i esperem que la disfruteu. Per més informació sobre les activitats proposades relacionades amb el Club de Lectura, consulteu la nostra web.

Si esteu interessats en inscriure-us al Club de lectura sobre la Ilíada de la Biblioteca Pública de Tarragona , us podeu descarregar l’aplicació Tellfy i unir-s’hi directament, mitjançant aquest enllaç: tfy.to/bibliotecatarragona/tarracoviva