Tal dia com avui

Un dia com avui, 20 de maig, fa 100 anys naixia a Reus el poeta Gabriel Ferrater, un any abans que el seu contemporani i amic Xavier Amorós, que va ser, sobretot, company del seu germà Joan Ferraté, (de tota la familia, només el Gabriel va normalitzar l’ortografia del seu cognom).

Gabriel Ferrater va néixer a Reus l’any 1922, on va viure fins que va arribar la Guerra Civil amb el seu germà Joan Ferraté, també escriptor, traductor i editor. Després va viure a França, Barcelona, Alemanya, fins que es va establir a Sant Cugat com a professor de la incipient Universitat Autònoma de Barcelona, i on va morir als 50 anys d’edat.

Gabriel Ferrater. Reus, 1922- Sant Cugat del Vallès, 1972.  és un projecte de la Brida, Cultura d’espais que han fet posible les Biblioteques Municipals i l’Institut Municipal Reus Cultura amb el suport de la Diputació de Tarragona. Es tracta d’un llibre de petit format, de disseny acurat i atractiu, amb moltes fotografies i infografies que actuen com a flashos per a comprendre els principals trets de la seva vida i facilitar una primera aproximació a la seva obra, amb l’objectiu de fer obrir la curiositat i el desig de conèixer qui va ser i què ha representat per a la literatura catalana Gabriel Ferrater, dirigit a un ampli ventall de públic.

Una persona que va viure molt intensament, amb una gran curiositat per totes les àrees del coneixement i amb una gran intel·ligència per poder-ne fer progressar unes quantes. Descrit amb desconcert i jutjat amb duresa en el seu moment, a la vegada que admirat i recordat amb molta tendresa pels qui van tenir el privilegi de ser-hi més a prop, atrapa tothom que s’hi aproxima a través dels seus versos.

Podeu consultar més informació sobre l’Any Ferrater aquí

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s