Jornades d’Història Mn. Sanç Capdevila i Felip

Els dies 9 i 10 de juny tindrà lloc la sisena edició de les Jornades d’Història Mn. Sanç Capdevila i Felip, que organitza l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona i que tindrà lloc a la Sala Santa Tecla del Centre Tarraconense El Seminari.

Aquesta nova edició, oberta a tot el públic de manera gratuïta, està dedicada al patrimoni documental i bibliogràfic durant la Guerra Civil espanyola.

La primera sessió, a càrrec de Jaume Enric Zamora Escala, començarà el dijous dia 9 de juny a les 10.00 h i tractarà sobre la secció d’Arxius del Servei de Patrimoni Històric, Artístic i Científic de la Generalitat de Catalunya. A les 11.30 h Anna Gudayol Torelló oferirà una ponència sobre la Biblioteca de Catalunya i el salvament del patrimoni bibliogràfic. Seguirà la primera jornada amb una conferència sobre els arxius i biblioteques conventuals dels caputxins, a càrrec de fra Valentí Serra de Manresa.

Després de la pausa per al dinar, a les 16.00 h, Carme Aixalà Fàbregas i Jordi Ramos Ruiz analitzaran el Servicio de Defensa del Patrimonio Artístico Nacional, i se centraran en el cas del Monestir de Pedralbes. Per a finalitzar el primer dia de les jornades, a les 17.00 h, Cristina Barbé Aragonès oferirà una conferència sobre el Servei de Biblioteques del Front.

El divendres dia 10 de juny la jornada començarà a les 10.00 h amb una ponència sobre la destrucció i salvaguarda del patrimoni documental i bibliogràfic a l’Arquebisbat de Tarragona, a càrrec de Joan Maria Quijada Bosch. A les 11.30 h serà el torn d’Enrique Pérez Boyero, que parlarà sobre el paper del Cuerpo Facultativo de Archiveros, Bibliotecarios y Arqueólogos en la salvaguarda del patrimoni documental. Per últim, tancarà aquesta sisena edició Josep Cruanyes Tor, amb una conferència sobre els papers de Salamanca.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s