Dia Internacional dels Arxius

Ahir 9 de juny, els arxius catalans van commemorar el Dia Internacional dels Arxius, promogut pel Consell Internacional d’Arxius (CIA/ICA). Un esdeveniment que se celebra arreu del món i que s’allarga durant tota la setmana.

Des de la Biblioteca posem en valor la gran tasca que des dels diferents arxius i serveis estan realitzant aquests equipaments culturals de la ciutat i del Camp de Tarragona

En aquest cas i a punt de celebrar la primera dècada d’obertura, l’Arxiu Municipal de Tarragona, va atendre 30.000 usuaris en línia al llarg de l’any 2021. Tots ells han consultat al voltant d’unes 280.000 pàgines de documents digitalitzats del fons de l’equipament. Això suposa, aproximadament un increment de gairebé un 10% respecte a l’any anterior. Són unes xifres que contrasten amb les consultes que es reben presencialment. Durant el 2021 els arxivers tarragonins van registrar poc més de 1.700 visites a les seves instal·lacions de l’antiga Tabacalera. Les dades indiquen que l’èxit futur d’aquest servei dependrà, en gran manera, de la seva presència a Internet. És una de les qüestions sobre la taula, en el marc del Dia Internacional dels Arxius. El de Tarragona, per exemple, aposta fort per donar-se a conèixer a les xarxes socials amb diferents iniciatives.

Aquí podeu visualitzar l’entrevista realitzada per TAC12 al director de l’arxiu, l’historiador i investigador Jordi Piqué :

Notícies relacionades amb els arxius de la ciutat aquests dies :

Arxiu del Port de Tarragona

Arxiu General de la Diputació

Altres arxius del Camp de Tarragona :

Arxiu de Constantí

Arxiu Municipal de Reus i Comarcal del Baix Camp

Arxiu Municipal de Cambrils

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s