Dones a la Història de Tarragona (5a part)

El Museu d’Història de Tarragona (MHT) i la Biblioteca Hemeroteca Municipal (BHMT) organitzen el cicle documental “Dones a la història de Tarragona”. Al llarg de diferents capítols, amb una protagonista diferent en cada una de les peces, es posa en valor el paper de dones destacades i la seva relació amb Tarragona. Totes formen part, d’una manera o d’una altra, de la història de Tarragona.  

Aquestes són les últimes incorporacions a la sèrie

ALBA RODRÍGUEZ. CERCADORA DE LLUM

Estrena el 28 de juliol de 2022

Malgrat haver estudiat disseny, aquesta jove tarragonina ha fet carrera com a fotògrafa independent. Ha col·laborat en diferents projectes col·lectius, ha fet tres residències artístiques i ha exposat en indrets com Tarragona, Barcelona, Mallorca, França, Polònia, Londres i Copenhaguen. Ha guanyat un premi Lux, dos premis Laus, un premi Repsol YPF, un Sony World Photography Awards, un premi del Diari Ara Formentera Fotogràfica, un premi del festival de cinema Rec i una menció al premi Manyé i Flaquer, entre altres guardons. Actualment disposa del seu propi estudi. Mai sacia la seva curiositat per descobrir el món.

OLGA XIRINACS. UNA VIDA DE LLIBRE

Estrena el 30 de juny de 2022

Als seus 86 anys la veterana escriptora tarragonina continua ampliant la seva obra al mateix temps que augmenten els reconeixements a la seva trajectòria. Aquest 2022 ha publicat ‘Cua de vaca’ i ha rebut el XXIII Premi Jaume Fuster atorgat per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. Des de casa seva Xirinacs repassa la seva carrera i parla del seu procés de creació.

DEPORTATS, EL RECORD QUE FLOREIX

Estrena el 23 de juny de 2022

No consta que cap dona tarragonina fos deportada als camps de concentració nazis durant la Segona Guerra Mundial però tenim el testimoni de dones com Glòria Rabadà i Ester Roca, netes de deportats, que transmeten com van viure les seves àvies o mares la desaparició i posterior mort dels seus familiars.

TERESA BATET, POLÍTICA AMB NOM DE DONA

Estrena el 23 de juny de 2022

L’abril de 1979 se celebraven les primeres eleccions municipals de la democràcia. La número dos de la llista de Convergència i Unió era Teresa Batet, qui finalment va entrar al consistori i va acabar sent responsable de les àrees de Salut Pública i Medi Ambient. En aquest capítol explica com va viure el seu mandat en un camp, el polític, dominat fins aleshores pels homes.

Per visualitzar els altres capítols, podeu seleccionar-los aquí

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s