‘El llarg silenci dels botxins’ arriba al teatre

El programa de memòria històrica de Tarragona se centra al voltant dels 42 tarragonins que entre 1940 i 1945 varen ser deportats als camps de concentració i d’extermini nazis.

Per retre aquest homenatge, diferents institucions i entitats culturals de la ciutat han programat tot un seguit d’activitats per reconèixer el seu patiment i per divulgar què va significar el període que va des de la Segona República fins a la dictadura franquista a la nostra ciutat.

La representació al Teatre el Magatzem de la Cooperativa Obrera d’aquesta obra s’emmarca en el Programa de la Memòria Històrica de l’Ajuntament de Tarragona amb el suport d’Òmnium Cultural del Tarragonès.

Una posta en escena d’una “crònica dramàtica” que ens interpel·la sobre el llarg oblit de la memòria. A través de dues històries amagades, originades durant la Guerra Civil espanyola i en un camp d’extermini nazi. Històries entrellaçades explicades amb un marcat caràcter reivindicatiu.

Un crit a trencar un silenci imposat, llarg i profund. A través de la veu d’una narradora, que ha llegit i s’ha vist interpel·lada per la novel·la, se’ns presenten uns personatges que utilitzant la tècnica del monòleg ens van explicant les seves vivències, sentiments, pors i descobertes.

Una obra dirigida per Alberto Barnuylle i interpretada per Ara teatre.

Representacions : Dissabte, 22 d’octubre, a les 20 h, i diumenge, 23 d’octubre, a les 19 h

Les entrades es poden comprar a la web de la Cooperativa Obrera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s