Seguim el fil…. dels espais de culte a la província de Tarragona

Fa uns dies que vam iniciar el desembre, i com cada mes, a l’expositor ‘Seguim el fil’ de Secció Local, us oferim una selecció de fons relacionat amb una temàtica concreta de les nostres comarques. En aquesta ocasió, hem volgut dedicar-li un racó als espais de culte a la província de Tarragona.

Els llocs de culte no mostren tota l’essència de les religions, però són una expressió visible i important i permeten treballar alguns aspectes de les religions, tot observant particularitats, diferències i també elements comuns. També són una porta que permet descobrir el llenguatge simbòlic, veure i situar la funció del llenguatge religiós: l’art, la música…

Per moltes persones, són espais sorgits de la necessitat de buscar un sentit a la vida, com un misteri que moltes vegades ens transcendeix. Ens apropen al silenci, a l’espiritualitat, al retrobament individual. Experiències que ens han acompanyat al llarg de milers d’anys.

Hem volgut incloure el Santuari de la Mare de Déu del Loreto, l’Església d’Alió, l’Església de Sant Joan Baptista del Catllar, la Capella de Sant Magí, entre altres. Espais singulars i de culte de la demarcació de Tarragona. Se’ns ha fet difícil la tria però hem cregut oportú donar veu a espais diversos i amb certes peculiaritats.

Si voleu veure què hem fet durant els mesos anteriors, podeu accedir a les guies ‘Seguim el fil‘ a través del web. Hi trobareu un petit recull de la bibliografia recomanada dels diferents expositors mensuals que hem mostrat a la secció de Planta Baixa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s