Històries amagades

Sabies que a Tarragona hi ha un temple maçònic? Saps quina relació guarda Lorca amb la nostra ciutat? Tarragona amaga secrets que mai hauries imaginat.

El Museu d’Història de Tarragona organitza un cicle de visites guiades virtuals, a indrets que, per algun motiu, han estat rellevants per a la història de la ciutat i que passen desapercebuts en el dia a dia.

Aquestes activitats estan adreçades a les ciutadanes i ciutadans que vulguin conèixer el patrimoni ocult de la ciutat de la mà d’especialistes en la matèria. La sèrie audiovisual ha estat produïda i dirigida per Nani Blasco Moya.

1a temporada Històries amagades

“YXART I RUSIÑOL”, A CÀRREC D’ESTEVE MASALLES

Aquesta és la història d’una amistat, la de l’il·lustre tarragoní Josep Yxart i de Moragues, escriptor i crític teatral, i la del reconegut pintor modernista Santiago Rusiñol. El pintor va acompanyar els darrers anys de vida a Yxart a Tarragona, i va aprofitar per pintar alguns racons de la ciutat.

A càrrec del filòsof i bibliotecari Esteve Masalles.

“LA PESTA A TARRAGONA”, A CÀRREC DE CORAL CUADRADA

La pesta negra va colpejar fortament la ciutat de Tarragona a partir de 1348 i durant els dos segles posteriors. El confinament de la ciutat, els intents per purificar l’aire i la instal·lació de clavegueram per al tractament de les aigües residuals van ser algunes de les mesures preses per evitar la propagació de la pandèmia.

Coral Cuadrada és historiadora i arxivera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s