Seguim el fil… del paisatge a la província de Tarragona

Benvingut 2023! Comencem un nou any i noves recomanacions temàtiques al nostre expositor de Secció Local a la Planta Baixa.

Aquest mes de gener és el torn del paisatge a la província de Tarragona. Combinarem fons sobre la fauna i flora, la geologia, la meteorologia, els espais naturals com Tamarit-Punta de la Móra, la Desembocadura del Riu Gaià o l’Albereda de Santes Creus, el riu Francolí, el litoral tarragoní, el Parc Natural del Montsant, els Ports de Tortosa-Beseit, el Delta de l’Ebre, l’Ermita del Llorito, l’Aqüeducte de les Ferreres…

La província de Tarragona recull una gran diversitat paisatgística, amb una agricultura basada en camps de vinya, garrofers, oliveres i avellaners, com també planes de cereals. Pobles emmurallats, arquitectura popular de pedra seca, castells del Gaià, assentaments, paisatges romans i muntanyes com les de Prades, la Mussara, Escornalbou o la Serra de Llaberia.

A la província hi predominen els boscos de roure, alzina i pins, també el margalló, el romaní o els boscos de ribera. La fauna també està formada per una gran diversitat d’espècies, com la mussaranya, la mostela, la polla d’aigua.. La varietat paisatgística és l’element identitari de Tarragona, on combinen els aiguamolls amb la presència d’aus, espais d’ecosistemes propis, penya-segats o paisatges de vegetació d’arbustos mediterranis.

Si voleu conèixer més sobre el paisatge a la zona més propera, podeu consultar la web del paisatge de l’Ajuntament de Tarragona.

També podeu consultar en línia el Catàleg del paisatge del Camp de Tarragona o venir presencialment a consultar-lo a la Secció local.

Us compartim també una selecció bibliogràfica sobre el paisatge de la província de Tarragona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s