Dia Mundial de la Poesia

:: CENTRES EDUCATIUS DEL PLA D’ENTORN JUNT AMB LA BIBLIOTECA PÚBLICA DE TARRAGONA

Biblioteca Pública de Tarragona i Serveis Territorials de Cultura a Tarragona

Hora: 10 h

El proper dia 21 de març, a la Rambla de Tarragona, i dins de les activitats del Pla d’Entorn de Tarragona ciutat, una representació d’alumnes de les escoles i instituts participants llegirà poemes i es farà el lliurament de premis del IV Certamen de Poesia Olga Xirinacs. Els alumnes dels diferents centres educatius també xiuxiuejaran els seus poemes per tal de compartir-los i fomentar així l’ús de la llengua oral. També es llegirà en diferents llengües d’origen de l’alumnat, el poema escollit per la Institució de les Lletres Catalanes “Tant si baixes la vista vers la immunda” de Francesc Vicent Garcia.

Un total de 13 centres educatius de primària i secundària de la nostra ciutat participen en aquesta experiència poètica: els instituts Pons d’Icart, Antoni Martí i Franquès i Tarragona. I les escoles: Marcel·lí Domingo, Sant Pere i Sant Pau, Pràctiques, Tarragona, Serrallo, Saavedra, Pau Delclòs, Cèsar August, El Miracle i  Mare de Déu del Carme.

:: VERMUT POÈTIC

Hora: 12 h
Lloc: Biblioteca Pública de Tarragona (C. Fortuny, 30)

Lectura del poema DMP23 de Francesc Vicent Garcia (Rector de Vallfogona), a càrrec de lectors que el diran en diferents llengües.

L’acte també comptarà amb la lectura de poemes d’autors del Camp de Tarragona dels quals se celebra la commemoració aquest 2023: Xavier Amorós, Jaume Vidal Alcover i Àngels Cardona, a càrrec d’entitats culturals i institucions.

Participen: Consorci per a la Normalització Lingüística de Tarragona, Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona, ONCE, Down Tarragona, APELLC, Òmnium Tarragonès i Escola de Lletres.

Música: Raül Contreras (violí)

:: MARATÓ DE POESIA

Hora: 18 h
Lloc: Serveis Territorials del Departament de Cultura a Tarragona (C. Major, 14)

Marató poètica a càrrec dels poetes de les comarques de Tarragona. L’acte és obert a totes les persones que vulguin participar-hi, i s’alternarà amb la lectura d’autors patrimonials a càrrec de representants d’institucions. En finalitzar l’acte hi haurà un brindis amb tots els assistents.

Música: David Blay (violoncel)

Descarrega’t el programa d’actes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s