I Congrés Lluís Domènech i Montaner

Amb motiu de l’Any Lluís Domènech i Montaner 2023 -que commemora el centenari de la mort de l’arquitecte-, l’Ajuntament de Reus, l’Ajuntament de Canet de Mar i el Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner (CEDIM) organitzen el I Congrés Lluís Domènech i Montaner amb l’objectiu de posar de relleu nous coneixements sobre la vida i l’obra del pare del modernisme català.

El Congrés també vol fer una aposta per revalorar altres camps domenequians fins ara poc explorats. D’una banda, l’aportació de Domènech en la política catalanista d’entre segles i, de l’altra, tot el seu llegat intel·lectual com a erudit, com a investigador de la història i com a redescobridor del patrimoni antic del país.

Tres disciplines -arquitectura, política i recerca- que Domènech va treballar intensament durant tota la seva vida, els resultats de les quals tendeixen a complementar-se, talment com si fossin vasos conductors, en un projecte global de reconstrucció nacional del país.

A partir d’aquest plantejament, el Congrés Lluís Domènech i Montaner s’estructura en quatre jornades.

  1. La primera jornada se celebra a Canet de Mar el 28 d’abril, amb l’eix “Domènech i Montaner. Catalanisme i país” que pretén situar l’arquitecte com un dels teòrics del nacionalisme català.
  2. La segona sessió del Congrés “Domènech i Montaner, a la recerca de l’arquitectura nacional” es porta a terme a Barcelona el 29 d’abril a la Fundació Antoni Tàpies.
  3. La tercera jornada s’emplaça al Sant Pau Recinte Modernista amb l’eix “Domènech i Montaner i les arts decoratives” el dia 5 de maig.
  4. El Congrés es clou el 6 de maig des d’El Círcol de Reus amb el tema “Domènech i Montaner, resseguint les empremtes del passat” on es posaran en valor les seves recerques històriques i del patrimoni més identitari.

Totes les sessions del Congrés Domènech i Montaner s’acompanyen de diferents activitats lúdiques, exposicions i visites guiades a diferents edificis domenequians.

Podeu formalitzar la vostra inscripció al Congrés a través del formulari següent: INSCRIPCIONS

Adjunt a la notícia trobareu el programa del Congrés. 

Teniu més informació a la web del Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s