Confidències vora el Tàmesi. Novetat 2023

Amorós, Maria Lluïsa. Confidències vora el Tàmesi. Onada, març de 2023


En Ronan i la Maud s’instal·len a viure a Liverpool a finals dels anys quaranta perquè la crisi econòmica els ha obligat a deixar Dublín. Seran anys difícils. La Maeve, nascuda a Liverpool, que acaba de trencar amb el seu xicot, decideix marxar de casa per obrir-se camí a Londres el 1974. La necessitat d’allunyar-se de la seva fallida relació, dels pares, especialment de la Maud, catòlica estricta i dominant, d’en Darren, el germà que la fa patir perquè és un ressentit amb la societat, esdevindrà l’excusa perfecta per anar-se’n de la ciutat que l’ha vist créixer, ara fa vint-i-dos anys, fugint d’aquell entorn que no li permet trobar la felicitat.

Entrar a treballar a l’agència de comunicació i publicitat Saatchi & Saatchi, clau en la victòria dels tories en les eleccions del maig del 1979, li donarà noves oportunitats. Coneixerà en Harry Moss i l’Edward Hickson, que li canviaran la vida entre amors, desamors, infidelitats i esperança.

La Maeve ens endinsarà en un Londres que va des dels anys setanta fins als inicis dels noranta que marcaran el seu dia a dia i el de tota una generació. Descobrirem una desconeguda àvia Sally i les vivències de la protagonista al 10 de Downing Street, en una època políticament i socialment convulsa.

Maria Lluïsa Amorós (Reus, 1954). Llicenciada en Filologia Hispànica i en Filologia Catalana, catedràtica de Llengua Catalana i Literatura. És autora de diferents novel·les juvenils i per a adults, entre les quals destaquen Poppis i Isolda (1986), El misteri dels Farrioles (1987), Aquella tardor amb Leprechaun (1988, Premi Vaixell de Vapor 1987), D’on véns, Jan? (1994, traduïda al castellà), El misteri de la capsa magnètica (2015), Els til·lers de Mostar (1996), Un glop de calvados (2003), La força d’Aglaia (2016), El retorn de l’Àngela (2017), La casa de Rose Warren (2018), Berenar sota les moreres (2019) —aquestes quatre últimes publicades per Onada Edicions—, Els nens de la senyora Zlatin (2021, finalista del Premi Ramon Llull 2020 i finalista del Premi Joaquim Amat Piniella 2022) i Confidències vora el Tàmesi (2023), també a la col·lecció Narratives d’Onada.

Forma part del programa Lletres a les aules, de la Institució de les Lletres Catalanes. És membre de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. Com a membre del PEN Català, va participar en el Fòrum 2004 Paraules i Futur, a Palma.

Ha fet diverses col·laboracions amb contes i narracions, en antologies, en diaris i revistes. Ha estat jurat de diversos premis literaris. Participa en clubs de lectura.

Podeu veure l’entrevista del Xavier Graset a l’autora en el programa 3/24.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s